Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Wald-Königsleiten

Dit kun je buiten de pistes in Wald-Königsleiten doen

Wintersportredacteur

Wald-Königsleiten is onderdeel van de Zillertal Arena, maar is anders dan de andere dorpen van de regio. In tegenstelling tot Zell am Ziller en zeker Gerlos, zijn Wald en Königsleiten gezellige dorpen waar de schreeuwende après-ski ver te zoeken is. Natuurlijk kun je hier skiën in de Zillertal Arena, maar je kunt ook veel buiten de pistes doen! Wij zetten hieronder een paar activiteiten voor je op een rijtje.

Langlaufen

Als skifanaat in hart en nieren durf ik het bijna niet te zeggen, maar langlaufen kan heerlijk zijn! Zeker in een mooie winterse omgeving waag ik het af en toe om de pistes in te ruilen voor de langlaufloipes. Wald-Königsleiten is één van die regio’s waar ik dat zonder problemen zou doen. Wald zelf heeft een loipe van zo’n 7 km lang die tot ’s avonds 21:30 verlicht is. Ideaal voor degenen die geen skiminuut wil verliezen!

Daarnaast kun je ook met de auto of de bus naar Krimml-Hochkrimml. Hier vind je de 200 km lange Pinzgau-loipe, die bekendstaat om het prachtige uitzicht op de Zillertaler Alpen. Mocht je het toch hogerop willen zoeken, dan kun je ook nog naar Hochkrimml. Hier kun je je op 1640 meter hoogte uitleven op je langlaufski’s.

Winterwandelen

Een andere activiteit die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je wintersport is winterwandelen. ’s Middags na een dag op de latten, als alternatief als je even niet wilt skiën of gewoon omdat je graag een rondje wilt lopen, winterwandelen kan eigenlijk altijd wel. En het leuke aan winterwandelen is, dat je op plekken komt die je op de ski’s niet ziet. Het uitzicht kan nog mooier zijn dan vanaf de pistes en het is heerlijk rustig.

In Wald-Königsleiten en omgeving vind je verschillende winterwandelroutes. De routes zijn aangegeven met bordjes en duren allemaal ongeveer een uurtje. Genoeg tijd dus om ook nog een paar heerlijke afdalingen te maken. Voor gezinnen met kinderen is er ook een familiewandeling mogelijk, leuk om een dag mee af te sluiten!

Rondje met een paardenslee

Zijn de benen moe na al die kilometers die je geskied hebt? Of wil je de winterse omgeving eens vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is een rondje met de paardenslee een goede optie. Tijdens deze activiteit kun je heerlijk relaxed in de slee zitten en van de omgeving genieten. Het kan romantisch met z’n tweeën, maar ook met kleine kinderen is het zeker een aanrader. In Wald-Königsleiten kun je op twee plekken terecht voor een heerlijk rondje met de paardenslee.

Arrenslee met paarden Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in