Gerlos

Gerlos is een zeer populaire bestemming onder Nederlandse wintersporters. Dit gezellige dorp ligt op 1300 meter hoogte. De accommodaties, winkels en après-skibars liggen aan beide kanten van de hoofdstraat. Gerlos biedt toegang tot de 143 km aan pistes van skigebied Zillertal Arena. De liften en pistes zijn nooit ver weg en gemakkelijk te voet of per skibus bereikbaar.

Beoordelingen Gerlos

Algemene informatie Gerlos

Gerlos is niet alleen populair vanwege de uitstekende skimogelijkheden, maar ook vanwege de après-ski. Het feest begint al vroeg in de middag bij Seppi's op de berg en gaat vervolgens verder in het dorp tot in de late uurtjes. Vooral de Cin Cin is een groot begrip. Bekende Nederlanders weten het dorp goed te vinden en treden regelmatig op in deze beroemde après-skibar.

Ook families voelen zich thuis in Gerlos. Gezinnen met kinderen vinden tal van faciliteiten in het dorp, waaronder een groot kinderland. Dit kinderland ligt aan de hoofdstraat en dat betekent dat je niet eerst met de lift omhoog moet. De meeste skileraren en skileraressen zijn Nederlands, waardoor jou kleintje altijd in eigen taal op les kan. Verder zijn er veel activiteiten mogelijk.

Activiteiten in Gerlos

Moonlight Skiing en diner

De Zillertal Arena biedt al enkele jaren het evenement ‘Moonlight Skiing’ aan. Toch weten nog veel wintersporters niet van het bestaan af en dat is zonde! Het is namelijk echt een unieke beleving. In plaats van overdag van de pistes af te dalen, doe je dit nu in het donker.

Goodmorning Skiing

In de lente wil je zo vroeg mogelijk op de piste staan. De Zillertal Arena organiseert daarom ieder jaar Goodmorning Skiing. De hele maand maart opent het skigebied haar liften op donderdag en zondag al om 06.55 uur. En dat niet alleen, er zijn ook een aantal berghutten open.

Evenementen in Gerlos

28 mrt 2020

Dutchweek Gerlos

Gerlos, Oostenrijk

Dutchweek Gerlos Houd jij wel van een feestje en heb je een vriendengroep die daar precies zo over denkt? Dan is Dutchweek Gerlos hét event voor jullie. Van 28 maart t/m 5 april 2020 wordt de après-ski van Gerlos naar een ander level getild. Feesten op de berg, feesten in het dorp, skiën, goede muziek en een hele fijne sfeer. Dit skiseizoen kun je geen 4 dagen feesten, maar een hele week! Bestel hier je eventbandje Wintersport in Gerlos Feest, feest en nog eens feest. Dat is voor veel wintersporters de reden om een bezoek te brengen aan Gerlos. De après-ski is legendarisch en duurt van vroeg in de middag tot diep in de nacht. Vooral de Cin Cin is een groot begrip. In het hoogseizoen zijn hier bijna dagelijks optredens van bekende Nederlanders en bier bestel je gewoon in eigen taal. Gerlos is een sfeervolle bestemming aan het eind van de Gerlospas in Tirol. Het dorp is langgerekt en langs beide zijden van de hoofdstraat zijn allerlei hotels, restaurants, appartementen, winkels en après-ski bars te vinden. Gerlos is onderdeel van de Zillertal Arena en biedt toegang tot 143 km aan pistes. Het pisteaanbod is gevarieerd, er zijn tal van leuke berghutten en je kunt daarnaast ook allerlei andere activiteiten ondernemen. Feest op de piste tijdens Dutchweek Gerlos

Restaurants in Gerlos

Jägerstüberl

Gerlos 217

In Gerlos vind je in de hoofdstraat de Jägerstüberl. Het is een authentiek Oostenrijks restaurant en echt een familiebedrijf. Vader, moeder en de twee zoons helpen in het restaurant, waar je heerlijk kunt eten en regelmatig van livemuziek kunt genieten. 

Gezelligheid

Wat zo speciaal is aan de Jägerstüberl is dat je er zomaar bij iemand anders aan tafel gezet kunt worden. Het is er gezellig druk en in het hoogseizoen moet je vaak even wachten in de kleine bar achterin het restaurant en als er dan toevallig plekken vrijkomen bij anderen aan de tafel kun je daar zomaar bijgezet worden. Uiteraard zal Martin (de eigenaar) vragen of je dat oké vindt, maar over het algemeen worden dat de gezelligste avonden. Houd je van live muziek? Ook dan ben je aan het juiste adres bij de Jägerstüberl. Regelmatig wordt er traditionele Oostenrijkse muziek ten gehore gebracht.

Apres-ski in Gerlos

Country Club

Gerlos 198

Little London

Gerlos 179

Luigi’s Turbo Bar

Gerlos 297

Cin-Cin

Gerlos 198

De Country Club in Gerlos is voor de feestgangers die van plan zijn tot in de late avonduren te après-skiën het uitstekende adres. De club opent haar deuren pas om 23.00 uur en sluit pas weer in de vroege ochtend. Internationale dj's verzorgen een leuke avond. Geniet tot een uur 04.00 's ochtends van de gezelligheid in deze populaire club.  

Country Club

Gerlos 198 6281 Gerlos

Tel: +43 5284 5204 Mail: info@hotelplatzer.at Web: https://www.apreski.tv

Gerlos draagt een grote bekendheid, wat mede komt door de sterk aanwezige après-skicultuur. Er zijn verschillende uitgaansgelegenheden te vinden waar je de skidag gezellig kunt afsluiten. Zo ook de Little London. Deze après-skihut is te vinden in de hoofdstraat van Gerlos, in de kelder van Hotel Central. Je herkent deze tent aan de grote pop op het dak. Geniet van karaoke, Duitse schlagers, Nederlandse meezingers en optredens van bekende artiesten of dj's.  

Little London

Gerlos 179 6281 Gerlos

Tel: +43 5284 5300 Mail: info@little-london.at Web: https://www.little-london.at

Gerlos een Nederlandstalig dorp? Zeker weten, maar ook voor de Duitstalige après-ski liefhebber kun je hier met een gerust hart heen. Ken jij de Turbo Bar Gerlos al? Onder aan de Isskogelbahn ligt deze après-skitent en kun je een hele avond helemaal uit je dak gaan. Meezingen met Helene Fischer en Anton aus Tirol? Dit is de plek waar je heen moet!

Luigi’s Turbo Bar

Gerlos 297 6281 Gerlos

Tel: +43 5284 5378 Mail: Web: http://www.turbobar.at

Bij Nederlanders is de Cin-Cin de meest populaire en favoriete après-skitent. Er wordt hier voornamelijk Nederlandstalige muziek gedraaid, waardoor je luidkeels kan meebrullen met de oude klassiekers. Veel artiesten treden hier dan ook regelmatig op. Elk jaar komen artiesten als Jan Smit en Gerard Joling naar de Cin-Cin toe om daar hun wintersportvakantie te vieren. Het komt dan ook regelmatig voor dat zij even achter de bar gaan staan, microfoon in de hand nemen en een paar nummertjes zingen. Het interieur is warm en gezellig. Aan de muren hangen allerlei borden van Nederlandse plaatsnamen. Het barst er dan ook van de Nederlanders en het personeel bij de Cin-Cin spreekt dan ook gewoon de Nederlandse taal.

Cin-Cin

Gerlos 198 6281 Gerlos

Tel: +43 5284 5204 Mail: apreski@me.com Web: http://www.apreski.tv/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in