Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Berghutten: 4x genieten aan de piste in Wald-Königsleiten

Wintersportredacteur

Onder een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje op het terras zitten en genieten van je lunch. Het is bijna niet meer weg te denken uit de wintersport en voor veel wintersporters is het dan ook gewoon onderdeel van het dagelijkse ritueel. En mocht het minder weer zijn, dan ga je gewoon gezellig binnen zitten. Voor de wintersporters in Wald-Königsleiten en de rest van de Zillertal Arena hebben we vier berghutten in Königsleiten opgezocht die je zeker een keer bezocht moet hebben. Deze staan gegarandeerd voor lekker genieten!

1. Bergrestaurant Gipfeltreffen

Bergrestaurant Gipfeltreffen ligt direct bij het bergstation van de Dorfbahn Königsleiten. Neem bij mooi weer plaats op het terras en geniet van een eindeloos mooi uitzicht. Het heet niet voor niets ‘Gipfeltreffen’, want je zit letterlijk op de top van de berg. In de maand maart kun je hier niet alleen lunchen, maar ook ontbijten tijdens Goodmorning Skiing in de Zillertal Arena. Dan kun je om 06:55 met de eerste lift naar boven om vervolgens de eerste sporen op een vers geprepareerde piste te trekken. Als je mazzel hebt, word je ook nog getrakteerd op een prachtige zonsopgang in de bergen. Sluit deze heerlijke ochtend af met een ontbijtje bij Gipfeltreffen en je bent meteen klaar en opgeladen voor de rest van de dag.

2. Panoramaalm

De Panoramaalm ligt net onder bergstation van de Mitterlegerbahn in Königsleiten en is te bereiken via de rode afdaling met nummer 52. De naam zegt het al, want je hebt vanaf het terras uitzicht op een prachtig panorama-uitzicht. Dit uitzicht reikt van de Großglockner tot aan de Hintertuxer Gletscher en de vele hoge bergen ertussenin. In de winter is het een zelfbedieningsrestaurant, zodat mensen zo snel mogelijk kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Ze zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur voor een korte pauze of uitgebreide lunch.

3. Larmachalm

De Larmachalm ligt direct naast het dalstation van, jawel, de Larmach stoeltjeslift en is te bereiken via piste 52. Het is een moderne Oostenrijkse hut, waar binnen altijd een knetterend haardvuur op je wacht tijdens koude dagen en waar je bij warme dagen kunt genieten op het terras. De Larmachalm staat ook wel bekend als de ‘kippenbar’, want ze hebben een eigen rotisserie. Dagelijks kun je hier vers gegrilde kip eten, zeker een aanrader voor de kipliefhebbers! Overdag kun je hier terecht voor een kopje koffie of een heerlijke lunch.

4. Hannes’ Alm

Wie aan après-ski in Königsleiten denkt, denkt aan de Hannes’ Alm. Al sinds de jaren 90 is het hier elke middag één groot feest en zetten de DJ’s dagelijks de tent op zijn kop. Vroeger stond hier alleen een kleine Schirmbar, maar deze is inmiddels vervangen door de huidige Hannes’ Alm. De après-ski begint hier in de loop van de middag. ’s Ochtends kun hier heerlijk zitten voor een korte pauze en ’s middags staan ze in de keuken jouw lunch klaar te maken. De Hannes’ Alm ligt net boven het dalstation van de Dorfbahn, waardoor je beschut zit tegen de wind en het minder koud is dan boven op de berg.

En, waar ga jij heen de volgende keer?

MEER INFO OVER WALD-KÖNIGSLEITEN

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in