Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

12 verschillende types die je in een wintersportgroep tegenkomt

Wintersportredacteur

Op wintersport gaan met een grote groep vrienden of familie is één van de leukste dingen die er is. Je bent met allemaal verschillende types en dat maakt dat je elke dag opnieuw de leukste avonturen beleeft. We hebben al die typetjes voor je op een rijtje gezet. Wie herken jij?

Typetjes in een wintersportgroep

Wat zou een wintersport saai zijn zonder de laatkomer, het modepopje of de alcoholist. Waarin herken jij jezelf en je vrienden?

1. De dokter

Spierpijn? Katerhoofdpijn? Een wondje? De dokter heeft overal een middeltje voor mee. Strips met paracetamol, pleisters en allerlei crèmetjes. Je hoeft maar te zuchten en de complete medicijnkoffer komt tevoorschijn.

2. De laatkomer

Om 7 uur ontbijten en daarna met de eerste lift omhoog. Helaas is dit een onmogelijke opgave voor de laatkomer. Te laat bij het ontbijt, te laat in het skihok, te laat bij de lift en zelfs te laat in de après-ski. Super irritant, maar ach om nou te zeggen dat hij of zij daarom niet meer mee mag…

Heb jij je wintersport nog niet geboekt? Bekijk het aanbod hier.

3. De alcoholist

Bij de eerste lift omhoog komt het flaconnetje met rum al tevoorschijn. Om 11.00 uur wordt er warme choco mét rum besteld en bij de lunch gaan de eerste halve liters naar binnen. De après-ski wordt geen dag overgeslagen, want er moet natuurlijk wel geproost worden op die geweldige skidag! De alcoholist drinkt zichzelf elke dag helemaal lam.

Bier in de après-ski

4. De versierder

Een knipoog in de lift of een opmerking in het restaurant. Geen man of vrouw is veilig bij de versierder. In de après-ski vliegt de ene na de andere foute openingszin je om de oren en jullie vragen je elke keer weer af of het hem of haar dit seizoen eindelijk eens gaat lukken.

5. De brokkenpiloot

Keihard onderuit gaan op een bospad, een botsing met een boom tijdens een tochtje door de diepe sneeuw of een gigantische crash op de piste. Jullie zijn elke keer weer blij als er geen banaan of gipsvlucht aan te pas komt.

6. De snelheidsduivel

Rustig van de piste afdalen is er voor de snelheidsduivel niet bij. Bij elke afdaling moet het persoonlijk record verbroken worden. Uiteraard met een app erbij, zodat er genoeg bewijs is als de 95 km/h wordt aangetikt.

7. De kok(kin)

Hij of zij doet elke dag boodschappen en tovert vervolgens de lekkerste gerechten op tafel. Uiteten gaan is echt niet nodig, in het appartement is het veel lekkerder!

Käsespätzle

8. De valsspeler

Als de après-ski een keer wordt overgeslagen, is het tijd voor een spelletjesmarathon. Yahtzee, een potje kaarten, 30 seconds, koehandel en ga zo maar door. Uiteraard is er altijd één persoon die keihard valsspeelt…

9. De angsthaas

Wintersport is echt wel leuk hoor. Zo lang de pistes maar blauw en strak geprepareerd zijn, er geen mist is en als de snelheidsduivels lekker wegblijven. IJsplaten zijn al helemaal uit den boze! Een tochtje skiën met de angsthaas is als een sessie bij de psycholoog.

10. De mooi-weer-skiër

Sneeuwt het? Hangt er een beetje mist? Is de lucht niet blauw genoeg? Dan blijft de mooi-weer-skiër lekker thuis. Liever een middag Netflixen dan een uurtje afdalen in een sneeuwbui.

Skiën op een ribbeltjes piste in Kitzbühel

11. De reisleid(st)er

Als de reisleid(st)er mee op wintersport gaat, hoef je nergens meer aan te denken. Alle informatie en reisdocumenten zijn keurig in een mapje gebundeld en een week voor vertrek krijgt iedereen een complete inpak- en to-do-lijst opgestuurd. Ook op wintersport hoeven jullie je geen zorgen te maken. De reisleid(st)er weet precies waar jullie moeten après-skiën of eten. Ook op de piste wordt alles gefikst.

12. De modepop

Haren netjes geföhnd, nageltjes gelakt en een extra laagje plamuur op de wangen. Lippen gestift en daarna een paar extra pompjes parfum. De modepop verschijnt elke dag in een ander skipak op de piste, uiteraard met matchende accessoires.

Modepop typetje wintersportgroep

Boek je wintersport met een groep

Ga jij aankomend skiseizoen op wintersport met een groep vrienden of familie, maar heb je nog niet geboekt? Summit Travel biedt wintersportreizen op maat voor elke wintersportgroep. Van accommodatie tot skipassen en zelfs het vervoer.

Bekijk het aanbod

Tip: Dutchweek

Houden jullie wel van een feestje? Wat dacht je van Dutchweek! Summit Travel biedt kant en klare pakketten naar alle Dutchweek locaties. Een overzicht van het aanbod vind je hieronder

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in