Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Top 10 leukste spellen tijdens wintersport

Spellen voor tijdens wintersport

Wat is jouw favoriete spel?

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een heerlijke dag op de piste te hebben vertoefd, is het in de avond toch wel tijd voor wat anders. Het echte werk, namelijk de familiespelletjes. Levensgevaarlijk als je het ons vraagt, want voor je het weet staat je tante op de tafel te springen en loopt je vader schreeuwend weg omdat hij niet tegen zijn verlies kan. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt en toch is het misschien wel één van de leukste momenten van je wintersport. Wij hebben speciaal voor jullie een top 10 leukste spelletjes voor tijdens de wintersport gemaakt.

En natuurlijk zijn die spelletjes niet alleen leuk op wintersport, maar ook thuis. Bijvoorbeeld voor na het kerstdiner vanavond!

Ben jij er klaar voor?

We weten allemaal hoe het gaat tijdens deze spellen en genieten er met volle teugen van. Grinnikend kijk je toe hoe je zusje stiekem vals speelt en hoe je vader dat toelaat. Maar ondertussen wacht je ook tot de bom barst als het even spannend wordt. Iedereen doet fanatiek mee en is in volle concentratie. Hier komt de top 10 leukste spelletjes voor tijdens wintersport.

1. 30 Seconds

30 Seconds is misschien wel een van de leukste en populairste spellen tijdens de wintersport. Dit spel is bij veel mensen de favoriet en dat snappen wij volkomen. In verschillende teams strijd je tegen elkaar om in 30 seconden 5 dingen te raden die één van je teamgenoten omschrijft. 30 Seconds is voor de doeners onder ons zeker een goede. Hoe fanatiek word jij als je het kleine zandlopertje steeds sneller ziet gaan?

5 dingen, 30 seconden, kun jij ze allemaal raden?

2. Stef Stuntpiloot

Dit spel speel je met zijn vieren, maar in teams is het natuurlijk ook mogelijk. Bescherm jouw kippen tegen Stef en zijn stuntvliegtuig voordat hij je eieren steelt! Het spel bestaat uit een soort kruis, met vier wippen en kippenhouders. Midden in dit kruis zit een batterij gedreven aansturing voor het vliegtuig van Stef Stuntpiloot. Degene die de meeste eieren weet te houden, heeft gewonnen!

3. Beverbende

Hoe goed is jouw geheugen nog na een dag op de latten of een uitgebreid kerstdiner? Bij Beverbende gaan geheugen en tactiek hand in hand. Je begint met vier dichte kaarten voor je, waarvan je er twee mag bekijken. Elke kaart heeft een aantal strafpunten en met behulp van acties mag je je kaarten ruilen met die van je tegenstander om uiteindelijk zo weinig mogelijk punten te behalen. Maar, jij weet niet hoeveel punten je andere kaarten hebben en ook niet wat de tegenstander heeft liggen. Het blijft dus gokken, tactisch spelen en mazzel hebben…

Geheugen en mazzel, daar draait Beverbende om!

4. UNO

UNO, iedereen kent het kaartspel wel. Het spel is al jaren vast onderdeel van de wintersportbagage en zal nooit vervelen. Er is natuurlijk niks leukers om je broertje nog even vier extra kaarten te laten pakken als hij net z’n laatste kaart in handen heeft… Lukt het jou om als eerste alle kaarten in je hand weg te spelen?

5. Boonanza

‘Wil jij je Ogenboon ruilen tegen een Chiliboon?’, het klinkt heel raar maar dit soort vragen worden gesteld tijdens een spelletje Boonanza. Jullie zijn bonenkwekers en willen zoveel mogelijk verdienen met je bonen. Plant je bonen, oogst ze en ontvang geld voor elke oogst. Brengt jouw bonenoogst uiteindelijk het meeste geld op?

Tijd om te zien wie de meeste bonen kan oogsten…

6. Qwixx

Duurt het jou ook altijd te lang om op je beurt te wachten? Dan is Qwixx wat voor jou! Iemand gooit de dobbelstenen en iedereen kan hier gebruik van maken! Degene die uiteindelijk de meeste cijfers weg kan strepen op z’n scoreblad, heeft gewonnen. Het is een eenvoudig spel en leuk voor de hele familie!

Qwixx speel je snel en eenvoudig, ideaal voor een spelletje na het eten!

7. Phase 10

1 spel, 10 fases. Ben jij degene die als eerst alle 10 de fasen uitspeelt? Dan ben jij de winnaar van het spel Phase 10. Elke fase bestaat uit een opdracht, bijvoorbeeld een set van 3 dezelfde en een rij van 4 opeenvolgende cijfers, die je moet volbrengen om door te kunnen naar de volgende fase. En je begrijpt het al, de fases worden natuurlijk steeds moeilijker…

8. Halli Galli

Halli Galli, wie kent het reactiespel niet? Iedereen krijgt een stapeltje kaarten met een aantal stuks fruit erop en in het midden staat een bel. Om de beurt draaien jullie de bovenste kaart open, tot er in totaal 5 stuks van 1 fruitsoort, dus van verschillende kaarten opgeteld, op tafel liggen. Dan moet je zorgen dat je als eerste op de bel slaat. Ben jij de snelste? Dan krijg je alle kaarten die open op tafel liggen. Degene die als laatst overblijft, heeft gewonnen.

Wie slaat als eerst op de bel?

9. Jungle Speed

Net als Halli Galli is ook Jungle Speed een reactiespel. Je hebt een stapel kaarten met symbolen die je verdeeld onder de spelers en een totem die je midden op tafel zet. Een voor een draaien jullie de bovenste kaart van de stapel open en legt die voor je. Liggen er twee dezelfde symbolen op tafel, dan proberen de spelers bij wie deze symbolen liggen de totem zo snel mogelijk te pakken. Degene die het langzaamst is, moet de open kaarten van beide spelers onderop zijn of haar stapel doen. Heb jij het eerst al je kaarten weggespeeld? Dan mag je jezelf winnaar noemen!

10. Catan

Zijn de liften helaas dicht vanwege het slechte weer? Ga dan voor een spelletje Catan! Dit bordspel houdt je wel even bezig. Onderhandel je grondstoffen, bouw straten, dorpen en steden en behaal de meeste overwinningspunten. Het leuke aan Catan is dat het speelbord nooit hetzelfde is, omdat je het zelf neer kunt leggen. Met dobbelstenen bepaal je welke grondstoffen iedereen krijgt, dus je bent niet alleen afhankelijk van een goede tactiek. Ook een dosis mazzel en geluk heb je nodig.

Grondstoffen verzamelen, onderhandelen en bouwen maar!

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke spellen voor op wintersport en kunnen we deze lijst nog wel vier keer zo lang maken…

Bonusspel: Ski d’Alpine

We begonnen dit artikel met 10 spellen, maar in de tussentijd is er een echt wintersportspel op de markt gekomen. Bij het spelen van Ski d’Alpine bevinden jij en je medespelers je in Alpine, een pittoresk bergdorp op 1500 meter hoogte. Het dorp beschikt over verschillende hotels en pensions, fijne restaurants, après-ski bars en een groot aanbod aan alternatieve activiteiten. Je start met z’n allen vanuit het hotel en zoekt een weg door het dorp en skigebied. Hierbij kom je langs de mooiste bezienswaardigheden en moet je verschillende opdrachten voltooien op de pistes en in het dorp. Degene die als eerste de opdrachten voltooit en après-ski bar de Spitze Bar weet te bereiken, wint het spel. Je kunt het spel met z’n zessen spelen en bent ongeveer een uurtje bezig.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in