Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Handige items om last minute aan te schaffen voor een wintersport

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ben je onze wintersport checklist al afgegaan om te kijken of je wel alles in huis hebt voor de wintersport? De voorjaarsvakantie breekt bijna aan en het is nu wel echt tijd om je voor te bereiden. Wat nog erg handig is en waar je misschien nog niet aan gedacht hebt? We hebben een lijstje met handige items voor de wintersport voor je én bestelmogelijkheden.

Wat neem je mee?

We gaan ervan uit dat je de standaard wintersportuitrusting wel al in huis hebt. Ga je voor het eerst op wintersport? Dan kun je deze checklist eerst nog even checken. Ski’s – check, skischoenen – check, helm – check, handschoenen – check. Dat zijn de makkelijke items voor je wintersport. Maar wat zijn nu de items die wel heel handig zijn, maar waar je misschien nog niet aan gedacht hebt? Denk daarbij aan bijvoorbeeld zonnebrand, dit is een item dat niet meteen in je opkomt als je denkt aan wintersport. Wel is het echt een must als de zon schijnt op de berg!

Handige extra items voor een wintersport

Voor elke wintersporter gelden natuurlijk andere items als handig, we hebben geprobeerd een zo breed mogelijk overzicht te geven. Alvast graag gedaan!

  • Zonnebrand – je verbrandt super snel in de witte sneeuw als de zon tevoorschijn komt. Haal je de fles zonnebrand pas in het skigebied, dan betaal je waarschijnlijk het dubbele. Wees dus slim en schaf nu al je zonnebrand aan, bijvoorbeeld deze van Biodermal!
  • Zonnebril of skibril voor mooi weer – erg fijn als je ook goed kunt zien in de zon. De meeste wintersporters hebben alleen een skibril voor slecht zicht. Bekijk het aanbod van skibrillen bij DAKA!

Skibril kopen? Hier moet je op letten!

  • Slippers/pantoffels om van je accommodatie naar de skiberging te kunnen lopen zonder dat je helemaal je winterschoenen aan hoeft te trekken. Dat scheelt elke dag een kleine ergernis of natte sokken als je dan toch besluit maar gewoon zonder schoenen richting je skispullen te vertrekken. Kijk voor leuke slippers in de collectie van DAKA.
  • Crème en lippenbalsem, je kunt je vergissen in hoe anders de lucht in de bergen is in vergelijking met Nederland. Vaak is je huid tijdens het wintersporten sowieso droger, je bent immers de hele dag buiten onderweg. Zorg er daarom voor dat je goede huidverzorging bij je hebt tijdens de vakantie.
  • Thermo handschoentjes – ben je een echte koukleum op de piste? Een geweldige uitvinding zijn de thermo handschoentjes die je onder je normale skihandschoenen kunt aantrekken. Overweeg bijvoorbeeld om deze Donnay handschoentjes aan te schaffen. Wat ook ideaal voor je kan zijn, zijn handwarmers. Deze warmen je binnen no-time op! Deze van DAKA zijn ideaal.

De beste items om jezelf warm te houden op de piste

Handige autospullen

Ga je met de auto op wintersport? Dan zijn er ook nog een aantal items die niet mogen ontbreken!

  • Antivries ruitenvloeistof – het kan onwijs koud worden op wintersport en niet bij elke accommodatie kun je de auto in een garage parkeren. Wat super handig is om het krabben in de ochtend te voorkomen, is een goede antivries ruitenvloeistof. Bekijk alle opties bij Bol.com! Je kunt ook eventueel een anti-vries deken of scherm gebruiken. Daarnaast kan slotontdooier tijdens de wintersport een essentieel item zijn.
  • Deken voor in de auto. Het kan behoorlijk koud worden onderweg richting de wintersport. Een extra deken is altijd bruikbaar, vooral in het geval van pech. Dan kan het zo zijn dan je langer dan verwacht zonder verwarming moet wachten. Schaf een fleecedeken aan!
  • Reservesleutel van de auto, erg belangrijk voor de terugweg! Natuurlijk ga je er niet vanuit dat je de autosleutels verliest, maar als je tijdens de wintersport de auto amper gebruikt omdat er een handige skibus rijdt, dan kan het zomaar zijn dat ze zoekraken. Het is natuurlijk niet vervelend om je wintersport te verlengen, maar uiteindelijk wil je toch ook weer terug naar huis kunnen rijden.
  • Schep – dumpt het tijdens jullie verblijf in de Alpen? De auto kan dan flink ingegraven zijn door de verse sneeuw die bijvoorbeeld in de nacht gevallen is. Een handig item om dan bij je te hebben is een kleine schep. Vergeet deze alleen niet uit de auto te halen bij aankomst, anders heb je er helemaal niets aan. Bekijk bijvoorbeeld deze Freund schep, superhandig omdat je deze ook kunt inklappen.

Wat moet je (verplicht) meenemen als je met de auto op wintersport gaat?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in