Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 redenen waarom je als bedrijfsuitje op wintersport moet gaan

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wil je niet voor de zoveelste keer uiteten of bowlen en wil je eens iets anders doen met het bedrijf? Dan is een bedrijfsuitje op wintersport een leuke optie! Een paar dagen met zijn allen in de sneeuw betekent gegarandeerd veel plezier. Om je werkgever hiervan te overtuigen, hebben wij voor jou dit handige lijstje opgesteld.

1. Je leert je collega’s op een andere manier kennen

Als je als bedrijfsuitje op wintersport gaat zie je je collega’s eens op een andere manier. Die stille collega die op vrijdagmiddag altijd om 17.00 uur al weg gaat, staat ineens te dansen op de bar in de après-ski. En die manager die altijd roept dat hij alles goed kan, is op de eerste dag al zes keer gevallen… Maar let op: ‘what happens in … stays in …’!

2. Het is een grote beloning voor het hard werkende personeel

Het personeel heeft een jaar lang hard gewerkt en verdient een gaaf bedrijfsuitje. En wat is er toffer dan een wintersport? Ik zou het niet kunnen bedenken…

3. Combineer het nuttige met het aangename

Vergaderen in de sneeuw is toch 100x leuker dan in de vergaderruimte. Heerlijk even brainstormen met het uitzicht op de bergen, dat is waar de beste ideeën van komen. En dan is het nog aftrekbaar ook ;-).

4. Ontspanning

Een skiweekend werkt ontspannend. Terwijl je met de zon op je gezicht de berg af gaat, vergeet je even alle werkstress en drukte van de afgelopen periode. En we weten allemaal dat werknemers af en toe best een beetje ontspanning kunnen gebruiken en daardoor beter werken.

5. Wintersport is gezond

Naast een ontspannende werking is wintersport ook nog eens heel erg gezond! Je bent de hele dag buiten en in beweging. Na al die dagen op kantoor is het heerlijk om een paar dagen achter elkaar in de frisse buitenlucht te zijn. Die biertjes achteraf, tellen we even niet mee.

6. Teambuilding in informele sfeer

Je collega’s oprapen na een flinke crash, elkaar tips geven, de mooiste ervaringen samen beleven: dat is teambuilding ten top. Deze teamspirit zet zich ook na afloop van de wintersport voort. Een beter presterend team dus.

7. Tijd voor een goed gesprek

Doordat je wat langer met elkaar optrekt, is er meer tijd voor een goed gesprek en leer je je collega’s beter kennen. Dat werpt zijn vruchten af op de werkvloer. Vooral in de skilift is er genoeg tijd om elkaar door te lichten.

8. Inzicht in het personeel

Een personeelsuitje in de bergen geeft nieuwe inzichten voor de werkgever. Zet die ene collega na een flinke valpartij door of hangt hij meteen z’n ski’s aan de wilgen? En zij die altijd zoveel praatjes heeft, heeft ze dat nog steeds tijdens wintersport?

9. Omgaan met tegenslagen

Leren skiën gaat met vallen en opstaan en dus ook omgaan met tegenslagen. Zet jouw collega na drie keer vallen de ski’s opzij en installeert hij of zij zich in het restaurant? Dan zegt dat iets over het doorzettingsvermogen.

10. Het is gewoon heel erg leuk!

Er zijn wel honderd redenen op te noemen waarom je je werkgever wil overhalen om als bedrijfsuitje op wintersport te gaan. Maar de belangrijkste reden blijft dat het gewoon heel erg leuk is om met elkaar op de latten te staan!

Is je werkgever overtuigd na het lezen van deze redenen? Doe snel een aanvraag via de link hieronder. Wie weet staan jullie aankomend seizoen wel samen in de sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in