Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 dingen die mensen doen in de rij van de skilift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Rijen voor de skilift, je ontkomt er helaas niet aan. Zeker tijdens drukke vakantieweken is het vaak lang wachten voordat je in kunt stappen. Minutenlang sta je te wachten en tja, dan ga je je vanzelf vervelen. Wat je dan doet? Onder andere deze 10 dingen. Herkenbaar?

1. Ski’s van je vrienden uitklikken

Zo vervelend als het bij jou gedaan wordt, maar o zo leuk als je het bij een ander kunt doen. Op een bepaald moment sta je in de rij achter een van je vrienden. Stiekem is het dan toch wel erg verleidelijk om even die ski uit te klikken. Precies op het moment dat hij of zij een beetje naar voren glijdt, klik je snel die ski uit. Het is dan alleen nog wachten op leuke en lachwekkende beelden.

2. Met je skistok op een helm tikken

Snel even iemand op zijn helm tikken en dan de andere kant opkijken. Als die persoon jou de schuld geeft, zeg je heel onschuldig dat jij van niks weet. Zo kinderachtig, maar je moet wat als je moet wachten!

Uitzicht in de bergen

3. Over iemand z’n ski’s glijden

Een hele vervelende in dit rijtje. Zeker als je in het bezit bent van eigen ski’s. Helaas is het bijna onvermijdelijk tijdens drukke periodes. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk de lift in en daarom staan we allemaal hutjemutje op elkaar gepropt. Dan heb je er natuurlijk altijd mensen bij zitten die denken dat het sneller gaat als ze op je ski’s staan of je ski’s naar voren drukken. Bedankt voor de krassen he! Grrrrrrr…..

4. Stokken tussen iemand zijn benen zetten

Again, heel vervelend als mensen dit doen. Het is dan ook echt een no-go om dit bij mensen te doen die je niet kent. Nou kan het wel heel leuk zijn om het bij iemand van je skigroep te doen. Een goede timing is hierbij wel van belang. Goed opletten als je maatje een stukje naar voren wilt glijden, op dat moment zet je namelijk je skistok ertussen en glip je voor.

5. Gaatjes prikken in de sneeuw

Geef maar toe, dit doe jij ook. Nadat je al een tijdje op je stokken staat te leunen begint de verveling toch wel erg toe te slaan. Hoe zinloos het ook is begint de sneeuw naar je te roepen: ‘Prik in mij!’. Voor je het weet heb je enorm veel gaatjes geprikt.

6. Snel een foto doorsturen

Tja, je kunt je tijd natuurlijk ook nuttig besteden. Even snel een fotootje doorsturen naar het thuisfront om je ouders jaloers te maken. Voor je het weet zit je in de lift en kun je nieuwe foto’s schieten van het uitzicht.

7. Even de route plannen

De tijd die je in de rij staat, kun je natuurlijk ook nuttig besteden. Pak de skikaart erbij en stippel de route uit die jullie willen gaan skiën. Natuurlijk kan dit ook boven, maar iedereen weet dat een route kiezen niet altijd even snel gebeurd is, zeker niet met een groep waarbij iedereen wat anders wil.

8. Skipakken checken

Zodra je in de rij terecht komt, verandert vrijwel iedereen in een stylist. Lekker even om je heen kijken en lachen om mensen met foute outfitcombinaties. Eenmaal in de lift kun je er lekker over roddelen. Tenzij die ene persoon natuurlijk naast je zit…

9. Proberen bij die ene hunk/chick in de lift te komen

Als je aan het skiën bent race je iedereen voorbij. In de rij voor de skilift heb je tijd om het andere geslacht eens even uitgebreid te bekijken. Weet jij het voor elkaar te krijgen om met die ene knappe hunk/chick in de lift te komen?

10. Voordringen

Geef maar toe, dit doe jij ook af en toe. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar boven en daar heb je alles voor over. Heel irritant voor andere wintersporters, maar ach, je doet het toch. En als het een keer bij jou gebeurt? Dan ben je meteen chagrijnig. Zo voorspelbaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in