Nieuwsalert per mail ontvangen

10 dingen die mensen doen in de rij van de skilift

Je hebt van die dagen waarop je gewoon lekker door kunt skiën, geen wachtrijen bij de liften en rustige pistes. Helaas kennen we ook allemaal de dagen waarop dit niet het geval is, minuten lang sta je op de skilift te wachten. Op een bepaald moment begin je je toch echt behoorlijk te vervelen en je gaat dan toch vanzelf iets anders doen?

Als je dan in een rij staat is de kans groot dat je jezelf verveelt. Guess what… je bent niet de enige. Dit zijn namelijk dingen die vrijwel iedereen doet die in de rij staat te wachten, en sommige zijn best vervelend.

1. Ski’s uitklikken

Zo vervelend als het bij jou gedaan wordt, maar o zo leuk als je het bij een ander kunt doen. Op een bepaald moment sta je in de rij achter een van je vrienden. Stiekem is het dan toch wel erg verleidelijk om even die ski uit te klikken. Precies op het moment dat hij of zij een beetje naar voren wilt glijden klik je snel die ski uit. Het is dan alleen nog  wachten op leuke en lachwekkende beelden.

2. Met je stok op een helm tikken

Snel even iemand op zijn helm tikken en dan de andere kant opkijken. Als die persoon jou de schuld geeft, zeg je heel onschuldig dat jij van niks weet. Zo kinderachtig, maar je moet wat als je niets te doen hebt.

Skihelmen

3. Over je ski’s gaan

Als je in de rij staat wil iedereen zo snel mogelijk de lift in. Dit zorgt ervoor dat iedereen dicht op elkaar gaat staan om vervolgens zo snel mogelijk aan de beurt te zijn. En dan heb je er natuurlijk altijd mensen bij zitten die denken dat het sneller gaat als ze op je ski’s staan of je ski’s naar voren drukken. Daar komen die krassen op je nieuwe set ski’s. Grrrrrrr…..

4. Stokken tussen iemand zijn benen zetten

Again, heel vervelend als mensen dit doen. Het is dan ook echt een no-go om dit bij mensen te doen die je niet kent. Echter kan het wel heel leuk zijn om het bij iemand van je skigroep te doen. Een goede timing is hierbij wel van belang. Goed opletten als je maatje een stukje naar voren wilt glijden, op dat moment zet je namelijk je stok ertussen en glip je voor.

 

5. Gaatjes prikken met je stokken

Geef maar toe, dit doe jij ook. Nadat je al een tijdje op je stokken staat te leunen begint de verveling toch wel erg toe te slaan. Hoe zinloos het ook is begint de sneeuw naar je te roepen ‘prik in mij’. Voor je het weet heb je enorm veel gaatjes geprikt.

6. Gebruik maken van de Wi-Fi

Helaas is het mobiele bereik in de bergen niet altijd optimaal. Daarom vind je in steeds meer gebieden Wi-Fi bij de liften. Heerlijk het thuisfront jaloers maken met die geweldige actiefoto die je net genomen hebt.

Gletsjer skiën? De Stubaier Gletsjer is met ruim 100 kilometer aan pistes de grootste gletsjer van Oostenrijk! Bekijk hier de mogelijkheden!

7. Route plannen

Een goed moment om even de (digitale) kaart erbij te pakken, dan kun je alvast bedenken waar jullie naartoe gaan skiën. Natuurlijk kan dit ook boven, maar iedereen weet dat een route kiezen niet altijd even snel gebeurd is, zeker niet met een groep waarbij iedereen wat anders wil. Er kan dan ook een hoop tijd worden gewonnen door dit alvast in de rij te doen.

8. Skipakken checken

Zodra je in de rij terecht komt verandert vrijwel iedereen in een stylist. Op de piste zie je natuurlijk de leukste ski outfits voorbijkomen of juist hele foute. Jij was toch niet degene die een knalroze broek met een oranje jas had gecombineerd? Of wat dacht je van zo’n heel ouderwets skipak? In de rij kun je iedereen mooi beoordelen.

9. Proberen bij die ene hunk/chick in de lift te komen

Als je aan het skiën bent race je iedereen voorbij hierdoor heb je helemaal geen tijd om het andere geslacht eens even uitgebreid te bekijken. Die zie je alleen een vlek voorbij komen. Weet jij het voor elkaar te krijgen om met die ene knappe hunk in de lift te komen?

AL EENS GEDAAN? Slapen bij de boer in Oostenrijk? Het kan al vanaf €30,- per nacht

10. Voordringen

In de rij staan is zonde van je tijd. Dat vinden ook veel wintersporters. Veel skiërs en snowboarders kunnen het dan ook niet laten om net even een paar plekjes naar voren te schuiven en op (slinkse) wijze voor te dringen. En ja, ook halverwege de rij instappen valt hieronder. Zo vervelend. Sta jij al 10 minuten te wachten, glipt er iemand ineens op hetzelfde punt de rij in.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in