Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersportdrankjes die ook prima smaken op je eigen terras

Cocktails in een iglo

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Heiße Schoko mit Rum, Bombardino’s en natuurlijk bier. Allemaal typische wintersportdrankjes die je tijdens je skivakantie dagelijks bestelt. Helaas is het winterseizoen bijna voorbij en moeten we weer een paar maanden zonder ze doen. Gelukkig smaken de meeste drankjes ook prima op je eigen terras. Dat is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar het is wel een goed alternatief. In dit artikel heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Het leek wel lente afgelopen week, heerlijk! Want ondanks dat ik natuurlijk 100% een winterpersoon ben, vind ook ik het wel lekker dat we langzaam richting de zomer gaan. Lekker een drankje op het terras, m’n skischoenen even inruilen voor een paar slippers en proberen die melkflesbenen een tintje minder wit te krijgen. En hoe kan dat nou beter dan met m’n favoriete wintersportdrankje op het terras?

Aperol Spritz

Zomer of winter, Aperol Spritz is het ultieme drankje voor op het terras. Oogt chique en smaakt fantastisch. Ook thuis kun je dit drankje makkelijk maken. Bekijk hier het recept voor hele lekkere Aperol Spritz. Wist je dat je er ook ijsjes van kunt maken?

Aperol Spritz

Hugo

Hugo is het kleine broertje van Aperol. Hij is nog niet heel lang op deze wereld, maar we zijn inmiddels wel al erg aan hem gehecht. Dit zoete drankje is lekker fris en een prima aperitiefje bij je zomerse barbecue. Vul een wijnglas met 5 ijsblokjes, doe daar 30 ml vlierbloesemsiroop bij, 120 ml prosecco en 30 ml spa rood. Schijfje citroen plus een paar takjes verse munt erbij en klaar!

Grüner Veltliner

Een van de lekkerste Oostenrijkse witte wijnen is Grüner Veltliner. In een auto vol met wijn na je wintersport naar huis rijden is niet ideaal. Gelukkig verkopen ze bij de Gall&Gall, Albert Heijn en lokale alcoholwinkels ook hele lekkere flesjes. Tip uit eigen ervaring: die van de Lidl is ook heel lekker!

Bier, bier en bier

Bier smaakt altijd. Op wintersport, in de après-ski, op een festival, in de tuin, op de bank, in een restaurant en… Tja, overal!

Bier in de après-ski

Weißbier

Een groot glas witbier smaakt heerlijk bij een schnitzel op het terras van een berghut. Ook thuis is een witbiertje meer dan welkom. Neem dan alleen geen halve liter, want in de zon is je biertje in no time warm.

Jägerbomb

Dit drankje brengt je even helemaal terug naar de après-ski. Of het nou echt het lekkerste drankje is voor op het terras (of überhaupt) valt te betwijfelen, maar voor de liefhebber delen we ook nog even het recept voor Jägerbomb. En misschien is dit beter: je kunt er ook ijsjes van maken.

Skiwasser

Heb je dorst of een fikse kater? Een groot glas Skiwasser is hét medicijn. Thuis kun je dit drankje maken door de Belvoir Raspberry-lemon limonadesiroop te kopen (AH/Marqt) en deze te mengen met spa rood (of kraanwater). IJsblokjes en een schijfje citroen erbij en klaar is je dorstlesser! Of maak er skiwasser ijsjes van.

Skiwasser

Radler

Wie ooit bedacht heeft om bier met limonade te mengen is niet alleen bijzonder, maar ook geniaal. Een radler is lekker verfrissend en de 0.0 variant is ideaal als je een avondje moet bobben.

Schnaps

Na een uitgebreide barbecue en bijpassend dessert is het tijd om de likeurtjes op tafel te zetten. Kies dit keer eens niet voor de gebruikelijke Tia Maria en Grand Marnier, maar voor een lekker glaasje Schnaps. Hazelnoot bijvoorbeeld.

TIP: maak je eigen hazelnoot Schnaps!

Schnapps

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in