Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Wintersportdrankjes die ook prima smaken op je eigen terras

Wintersportredacteur

Heiße choco mit rum, Bombardino’s en natuurlijk bier. Allemaal typische wintersportdrankjes die je tijdens je skivakantie dagelijks bestelt. Nu de zomer eraan komt, moet je dat allemaal gaan missen. Gelukkig zijn er ook genoeg drankjes die prima smaken op je eigen terras in het zonnetje. In dit artikel heb ik ze op een rijtje gezet.

Aperol Spritz

Zomer of winter, een Aperol Spritz is het ultieme drankje voor op het terras. Oogt chique en smaakt fantastisch. Ook thuis kun je dit drankje makkelijk maken. Bekijk hier het recept voor hele lekkere Aperol Spritz.

Aperol Spritz

Hugo

Hugo is het kleine broertje van Aperol. Hij is nog niet zo lang op deze wereld, maar we zijn wel heel erg blij met z’n komst. Dit zoete drankje is lekker fris en een prima aperitiefje bij je zomerbarbecue. Vul een wijnglas met 5 ijsblokjes, doe daar 30 ml vlierbloesemsiroop bij, 120 ml prosecco en 30 ml spa rood. Schijfje citroen plus een paar takjes verse munt erbij en klaar!

Grüner Veltliner

Eén van de lekkerste Oostenrijkse witte wijnen is Grüner Veltliner. In een auto vol met wijn na je wintersport naar huis rijden is niet ideaal. Gelukkig verkopen ze bij de Gall&Gall, Albert Heijn en lokale alcoholwinkels ook hele lekkere flesjes. Tip uit eigen ervaring: die van de Lidl is ook heel lekker!

Bier, bier en bier

Bier smaakt altijd. Op wintersport, in de après-ski, op een festival, in de tuin, op de bank, in een restaurant en… Tja, overal!

Bier in de après-ski

Weißbier

Een groot glas witbier smaakt heerlijk bij een schnitzel op het terras van een berghut. Ook thuis is een witbiertje meer dan welkom. Neem dan alleen geen halve liter, want in de zon is je biertje in no time warm.

Flügel-ijsjes

24 ICE is met het geniale idee gekomen om een Flügel ijsje te maken. We hebben ze geproefd en het is zeker een aanrader!

Skiwasser

Heb je dorst of een fikse kater? Een groot glas Skiwasser is hét medicijn. Thuis kun je dit drankje maken door de Belvoir Raspberry-lemon limonadesiroop te kopen (AH/Marqt) en deze te mengen met spa rood (of kraanwater). IJsblokjes en een schijfje citroen erbij en klaar is je dorstlesser!

Skiwasser

Radler

Wie ooit bedacht heeft om bier met limonade te mengen is niet alleen bijzonder, maar ook geniaal. Een radler is lekker verfrissend en de 0.0 variant is ideaal als je een avondje moet bobben.

Schnaps

Na een uitgebreide barbecue en bijpassend dessert is het tijd om de likeurtjes op tafel te zetten. Kies dit keer eens niet voor de gebruikelijke Tia Maria en Grand Marnier, maar voor een lekker glaasje schnaps. Hazelnoot bijvoorbeeld.

TIP: maak je eigen hazelnoot Schnapps!

Schnapps

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in