Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

TIP: bezoek de hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk in Katschberg

Wintersportredacteur

Bierliefhebbers opgelet! Ben jij dol op wintersporten, maar combineer jij dit graag met een kwalitatief hoogwaardige biertje? Dan is het bezoeken van de hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk, Katschberg Brauerei, iets voor jou. Deze brouwerij ligt op de grens van Karinthië en Salzburgerland, in het skigebied Katschberg. Wij gingen er langs om een paar heerlijke biertjes te drinken. 

Katschberg Brauerei

Je vindt de hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk in Katschberg op een hoogte van 1670 meter. Op deze hoogte zijn de omstandigheden perfect en brouwen ze het bier met bronwater uit Katschberg, Oostenrijkse hop en mout. Dat zijn ook de drie ingrediënten die het bier van deze brouwerij zo speciaal maken.

Water en luchtdruk zijn ideaal

Om de brouwerij te kunnen openen, is 600.000 euro geïnvesteerd. De plek op de berg is ideaal voor het brouwen van bier. Hierbij heeft de brouwerij te maken met de ideale luchtdruk en het water uit de berg wordt ook gebruikt in het bier. De perfecte combinatie voor de unieke smaak van het bier en een compacte schuimstabiliteit.

Drie soorten bier

Ze brouwen hier op 1670 meter hoogte drie soorten bier. “Het huisbier heet Mountain Stoff 1670, we hebben een Kristal Ale en ook een heerlijk wit biertje wordt hier gebrouwen,” aldus Andreas Hinteregger, de zoon van eigenaar Wolfgang Hinteregger. De bieren worden in grote tanks opgeslagen en direct vanuit de tank in het glas geschonken. Wil je een souvenirtje mee naar huis? Dan kun je ook gebottelde biertjes kopen. Leuk voor het thuisfront toch?

Rondleiding

Wil je een rondleiding in deze brouwerij? Dit is mogelijk! Ga naar de bar en vraag naar de mogelijkheden. Een kijkje achter de schermen is veel leuker dan de hele dag alleen maar aan de bar zitten. Let op: niet elke dag kun je deze rondleidingen volgen, maar dat is natuurlijk een goed excuus om nog een keer terug te komen.

Hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk

Bekijk hieronder de foto’s die wij gemaakt hebben van de brouwerij!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in