Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk in Katschberg

Wintersportredacteur

Bierliefhebbers opgelet! Ben jij dol op wintersporten, maar combineer jij dit graag met kwalitatief hoogwaardige biertjes? Dan is het bezoeken van de hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk iets voor jou. Deze brouwerij ligt op de grens van Karinthië en Salzburg in het skigebied Katschberg. Wij gingen er even langs om een paar heerlijke biertjes te drinken. 

Water en luchtdruk zijn ideaal

Om de brouwerij te kunnen openen is er 600.000 euro geïnvesteerd. De plek op de berg is ideaal voor het brouwen van bier. Hierbij heeft de brouwerij te maken met de perfecte luchtdruk en het water uit de berg wordt ook gebruikt in het bier. De perfecte combinatie voor een unieke smaak van het bier en een compacte schuimstabiliteit.

 

Drie soorten bier

Je kunt op 1.670 meter hoogte genieten van drie soorten biertjes die hier geproduceerd worden. “Het huisbier heet Mountain stoff 1670, we hebben een Kristal Ale en ook een heerlijk wit biertje wordt hier gebrouwen,” aldus Andreas Hinteregger, de zoon van eigenaar Wolfgang Hinteregger. De bieren worden in grote tanks opgeslagen en direct vanuit de tank in het glas geschonken. Wil je een souvenirtje mee naar huis? Dan kun je ook gebottelde biertjes mee naar huis nemen. Leuk voor het thuisfront toch?

Hoogste bierbrouwerij van Oostenrijk

Bekijk hieronder de foto’s die wij gemaakt hebben van de brouwerij!

Wil je een rondleiding in deze brouwerij? Dit is mogelijk! Ga naar de bar en vraag naar de mogelijkheden, want niet elke dag worden deze rondleidingen gegeven!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in