Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

RECEPT: Heisse Choco met rum

Wintersportredacteur

Het is vrijdag, de week is bijna voorbij en met dit weer is het heerlijk om thuis om de bank te kruipen. En wat is er lekkerder dan opwarmen met een heerlijk wintersportdrankje? Deze middag kun je dat doen met dit heerlijke recept voor Heisse Choco met rum.

Op wintersport is het bestellen van een warme chocolademelk met rum de gewoonste zaak van de wereld. Wat is het genieten na een lekker dagje skiën of tijdens de lunch! Eenmaal terug in Nederland bestelt vervolgens niemand meer deze lekkernij. Zonde toch? Zeker met het gure weer van vandaag zou het een perfect drankje zijn. Daarom heb ik mijn recept opgezocht en deel ik die met jullie. Eens kijken of jullie het net zo lekker vinden als ik!

Wintersport recepten in het 24 UUR IN Winter Magazine

Door de jaren heen heb ik flink wat wintersport recepten geschreven op Skiinformatie en ook deze komt van m’n eigen hand. In het 24 UUR IN Winter Magazine dat deze maand uitkomt vind je dit recept ook, samen met nog twee andere recepten voor een drankje en een recept voor een overheerlijke Kaiserschmarrn. Zorg er dus voor dat je zo’n magazine in je handen krijgt. Binnenkort lees je op Skiinformatie.nl meer informatie over het magazine. Voor nu kun je alvast genieten van de chocomel met het recept hieronder.

Benodigdheden (voor 5 bekers)

  • 1 liter melk
  • 10 el cacaopoeder of 250 gr pure chocolade
  • 5 el suiker
  • Slagroom
  • 5 shotglaasjes Stroh Rum

Bereidingswijze Heisse Choco

Meng de suiker en het cacaopoeder met een paar lepels melk tot een papje. Voeg langzaam de rest van de melk toe. Verwarm in een pannetje en proef of er eventueel nog extra suiker bij moet. Gekozen voor pure choco? Verwarm dan alleen de melk en roer de chocolade er doorheen. Verdeel over 5 bekers en voeg aan elke beker een shotje rum en een toef slagroom toe.

ENJOY!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in