Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Waarom een goede voorbereiding belangrijk is

Wintersportredacteur

De eerste sneeuw is gevallen en steeds meer skigebieden gaan open. Dat kan maar één ding betekenen: de wintersport staat weer voor de deur. Wij kunnen niet meer wachten tot we op de lange latten mogen staan. Maar voordat we gaan skiën, is het belangrijk om goed fit te worden. Vooral de been- en buikspieren moeten op scherp staan voor de wintersport. Ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. 

Talent is niet genoeg

‘Met alleen talent bereik je niks. De sleutel tot succes is hard werken,’ zei Marcel Hirscher, ex-professioneel skiër. De wereldkampioen weet als geen ander hoe hard je moet trainen om de top te bereiken. Nu zit er natuurlijk een groot verschil tussen een Olympisch kampioen en de gewone wintersporter. Maar voor allebei geldt dat je fit moet zijn om te kunnen genieten van je wintersport. Daarom is een goede voorbereiding van groot belang voor je op wintersport gaat.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door OFFICIAL HIRSCHER FANPAGE (@marcelhirscher_) op

Minder blessures

Er zitten namelijk een hoop voordelen aan als je fit op wintersport gaat. Ten eerste, en ook meteen het belangrijkst, is de kans op blessures kleiner als je goed getraind hebt. Zorg ervoor dat je spieren goed getraind zijn, dan kan je een hoop hebben als het bijna mis gaat. Goed getrainde spieren kunnen dan namelijk zichzelf corrigeren in plaats van dat je valt.

Meer energie

Het tweede voordeel is dat je minder last hebt van vermoeide benen. Natuurlijk, wintersport is zwaar voor je benen en je zal er nooit helemaal vanaf komen. Maar als je goed getraind bent, hou je het een stuk langer vol dan wanneer je niet getraind bent. En tot slot heb je meer energie over aan het eind van de dag. Als je goed getraind hebt, gebruik je niet al je energie tijdens het skiën. Zo heb je aan het eind van de dag nog genoeg energie over om nog even te genieten van de après-ski.

Kracht en evenwicht

Je spieren spelen een grote rol tijdens het skiën, en dan voornamelijk je been- en buikspieren. De grootste kracht wordt geleverd door je benen en je buikspieren zijn erg belangrijk voor je evenwicht. Dit zijn dus de twee belangrijkste spiergroepen om te trainen. In het artikel hieronder vind je 6 oefeningen die je thuis kan doen. Zo ga jij straks fit op wintersport!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in