Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Sporten met ski’s en skischoenen doe je zo

Wintersportredacteur

Op internet komt de ene na de andere work-out voorbij. Sinds we met z’n allen thuis zitten, is iedereen massaal gaan sporten. In de woonkamer of in de tuin komen de meest intensieve sportsessies voorbij. Uiteraard hebben wij ook wat tips voor je. Eerder deelden we de tips van pro’s met je, vandaag een leuke work-out om het wintersportgevoel vast te houden.

Work-out met ski’s en skischoenen

Wintersportfans opgelet: we hebben een hele leuke work-out voor je gevonden. Hier hoef je, als je je eigen skimateriaal hebt, geen extra dure sportspullen voor aan te schaffen, je gebruikt gewoon je ski’s en skischoenen. Klaag jij ook altijd over die zware ski’s en skischoenen? Dat gewicht komt nu prima van pas! De Roemeense Ilka Kis (crossfit atlete én skilerares) heeft een perfecte, maar heftige work-out voor wintersportfans gecreëerd. In onderstaande video laat ze vier oefeningen zien, waarbij je je ski’s en skischoenen kunt gebruiken.

De work-out samengevat

De work-out bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 100 x Press
  • 100 x Deadlift
  • 100 x Bent Over Row
  • 100 x Standing Side Bends

Red je het niet om de 100 herhaling achter elkaar te voltooien zonder pauze? Maakt niet uit! Wel moet je dan achteraf nog 10 burpees doen voor elke pauze die je moet nemen.

Wij zijn vast begonnen! En deze ski’s zijn best zwaar voor de work-out, heeft Mike ondervonden.

Wees creatief

Natuurlijk kun je nog veel meer oefeningen bedenken, waarbij je je ski’s en skischoenen kunt gebruiken. Wees creatief en verleng de work-out als je dat nodig vindt. Ben je geen skiër maar een snowboarder? Je kunt ook je snowboard en snowboardschoenen gebruiken. Die zijn alleen wel wat lichter…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in