Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Volgend winterseizoen pinnen in après-ski en berghutten?

Wintersportredacteur

In Nederland is het heel normaal om overal te pinnen en op de meeste plekken behoort ook contactloos betalen tot de mogelijkheden. In de bergen en in de wintersportdorpen was dat tot op heden nog niet overal het geval. Vanwege het coronavirus is de kans echter aanwezig dat je volgend winterseizoen wél overal met de pinpas kunt betalen.

Zonder contant geld de piste op? Dat is tot ergernis van velen eigenlijk nog steeds geen optie. Alhoewel steeds meer berghutten een pinapparaat hebben, is dat nog lang niet overal het geval. Hetzelfde geldt voor après-ski tenten. Maar hoe gaat dat er volgend winterseizoen aan toe?

Regels voor liftmaatschappijen

Binnenkort openen in de bergregio’s de liftmaatschappijen naar verwachting hun liften weer. In Zwitserland is, als de coronacijfers het toelaten, 8 juni de datum dat de liften weer mogen draaien. Uiteraard worden de maatschappijen dan wel gehouden aan bepaalde regels. Een conceptversie van de regels is al naar buiten gebracht. Volgens die versie moeten mensen voordat ze de lift in stappen hun handen desinfecteren en moet er veel vaker schoongemaakt worden. Ook markering in wachtrijen behoort tot de verplichtingen en waar mogelijk moeten gast en medewerker met plexiglas van elkaar gescheiden worden.

Een ander belangrijke voorwaarde voor de liftmaatschappijen is dat de mogelijkheid om elektronisch en contactloos te betalen aangeboden wordt. Oftewel, je moet er kunnen pinnen. Daarbij moet de terminal goed schoongehouden worden.

pinnen pinpas

Pinnen in horeca nog geen voorwaarde

In Zwitserland moeten horecamedewerkers gasten er nu nog op wijzen dat contactloos betalen de voorkeur heeft. Op dit moment geldt er nog geen verplichting voor de Oostenrijkse horeca om het elektronische betalen aan te bieden en aan te moedigen. Het lijkt echter onvermijdelijk dat contactloos betalen veelvuldiger gebruikt gaat worden. Dus het zou zomaar kunnen dat je komend seizoen in elke horecagelegenheid in de Alpen met de kaart kunt betalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in