Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gaan de sneeuwkanonnen de seizoensopening redden?

Wintersportredacteur

De daling van de temperatuur in de Alpen zorgt bij veel skigebieden voor grote ontlading. Eindelijk kunnen de kranen opengezet worden en kunnen de pistes worden voorzien van kunstsneeuw. Deze werkzaamheden worden allemaal uitgevoerd om een goede ondergrond te creëren zodat de skigebieden op tijd open kunnen gaan en een lang seizoen kunnen draaien. Skigebieden delen dan ook massaal plaatjes van de draaiende sneeuwkanonnen. Gaan de sneeuwkanonnen de seizoensopening redden?

Vorige week publiceerden wij al een artikel over sneeuwkanonnen. De vraag die wij via onze vragenbox opgestuurd kregen was als volgt: “Hoe lang hebben skigebieden nodig om alle pistes te voorzien van kunstsneeuw, zodat de skigebieden op kunnen gaan?” Om hier antwoord op te krijgen hebben wij onze vraag uitgezet bij de Zillertal Arena. Het skigebied dat in totaal 866 sneeuwkanonnen heeft en op dit moment volle productie draait. Niet gelezen? Het antwoord vind je hier.

Het blijft tamelijk koud

Zoals het er nu uitziet blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen. De sneeuwkanonnen kunnen dus naar verwachting op volle toeren blijven draaien, waardoor de pistes voorzien kunnen worden van een flinke laag sneeuw. Zie de onderstaande weersverwachting voor de regio Serfaus – Fiss – Ladis en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Serfaus – Fiss – Ladis

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Hopen sneeuw op de pistes

Ondanks dat we vorig jaar een geweldig seizoen hebben gehad met natuursneeuw, hebben ook vorig jaar de sneeuwkanonnen flinke productie gedraaid. Tijdens ons verblijf in Oostenrijk hebben wij hier foto’s van gemaakt. Meters hoge sneeuwhopen die eerst opgebouwd worden, om vervolgens gladgestreken te worden door de pistebully’s. Benieuwd hoe dit eruit zag? Zie de onderstaande beelden van vorig winterseizoen.

Het gaat goed komen

Zoals het er nu uit ziet gaat het helemaal goed komen. Gewoon vertrouwen houden dat het koud genoeg blijft in de Alpen, zodat de kanonnen hun werk kunnen doen. Begin december is de deadline en dan moeten veel skigebieden klaar zijn voor het nieuwe seizoen. We houden jullie op de hoogte en uiteraard zijn wij er ook weer bij deze winter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in