Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Piste-politie: wel of niet invoeren?

Wintersportredacteur

De voorjaarsvakantie zit er weer op en de carnavalsweek is van start gegaan. Dat betekent helaas dat het einde van het wintersportseizoen in zicht komt. Sommige geluksvogels gaan in maart of april nog naar de sneeuw, maar daarna is het voor de meesten toch echt klaar. We kijken terug op een prachtig winterseizoen met een recordhoeveelheid aan sneeuw

Helaas kijken we ook terug op een winter met flink wat ongelukken. We hebben meerdere keren gelezen over skiërs die op elkaar botsten of werden aangeskied door iemand anders, omdat hij/zij zijn snelheid niet onder controle had. Ook zijn de reddingsheli’s in Oostenrijk veel ingezet de afgelopen tijd. In Europa doen ze hier niets tegen, maar in de Verenigde Staten hebben ze hiervoor de piste-politie aangesteld.

Piste-politie

In de Verenigde Staten hebben ze in sommige skigebieden de piste-politie. Deze agenten patrouilleren door skigebieden en houden in de gaten of mensen wel of niet hun snelheid onder controle hebben. Daarnaast staan ze ook op gevaarlijke punten waar skiërs en snowboarders hun snelheid moeten minderen. Wanneer mensen hun snelheid niet onder controle hebben of niet langzamer gaan op plaatsen waar dat wel moet, lopen ze het risico dat hun skipas wordt afgepakt.

Daarnaast is de piste-politie er ook om te assisteren bij ongelukken. Zij houden in de gaten of er niemand door skiet na een ongeluk. Zo kunnen ze altijd een schuldige aanwijzen en kunnen ze alles met de verzekering regelen.

 

Goed idee voor Europa?

De wintersportongelukken uit de Verenigde Staten krijgen we hier in Europa natuurlijk niet mee, maar de ongelukken die hier gebeuren wel. En dat zijn er elk jaar toch weer flink wat. Helaas is het aantal mensen dat na een ongeluk door skiet ook vrij groot. De piste-politie kan de ongelukken niet voorkomen, maar kan wel de dader pakken. Wij vragen ons daarom af of dit misschien een goed idee zou zijn voor in Europa. Wat vinden jullie? Laat in een reactie jullie mening achter!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in