Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

In deze 9 skigebieden vind je heerlijk lange dalafdalingen

Wintersportredacteur

Lange dalafdalingen waarbij je na afloop echt je benen even rust moet geven. Een aantal skigebieden heeft ze. Ideaal om lekker van af te knallen, maar ook als mooie afsluiter van een fijne skidag. Benieuwd in welke skigebieden je heerlijk lange dalafdalingen vindt? Die zetten we voor je op een rijtje.

Skigebieden met lange dalafdalingen

Het liefst zit je natuurlijk zo min mogelijk in de lift. Af en toe even bijkomen is prima, maar daarna moet er weer geskied worden. Soms ontkom je niet aan een kort verbindingsstuk, maar het liefst ski je alleen maar lange pistes. Het liefst helemaal tot aan het dal, zodat je daarna weer helemaal opnieuw naar boven kunt. Kilometers lang je bochten draaien en genieten. Uiteraard met brandende kuiten en bovenbenen tot gevolg. Benieuwd bij welke skigebieden je een aantal heerlijk lange dalafdalingen kunt verwachten? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Sinds de verbinding met Zell am See – Kaprun in 2019, behoort Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Welke piste je ook pakt, je komt altijd wel uit in één van de vier dorpen. Groot voordeel van het Skicircus zijn de vele lange dalafdalingen. Er zijn er zo’n 20 mogelijk! De langste dalafdaling van het skigebied is de 7,5 km lange Abfahrt Viehhofen (168). De piste is ontzettend fijn, je moet daarna alleen wel met de bus terug naar Vorderglemm. Gelukkig komt hier door een nieuwe liftverbinding snel verandering in! Een andere tip is de ruim 7 km lange Jausernabfahrt (2 A+B) vanaf de Schattberg.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

2. Zermatt Matterhorn

Als er één skigebied met veel lange dalafdalingen is, dan is het Zermatt Matterhorn. Sterker nog, je vindt hier een aantal van de langste ter wereld! Het Zwitserse Zermatt deelt samen met het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournence een uitdagend skigebied met ruim 300 km aan pistes. Vanaf het Matterhorn Glacier Paradise op 3883 meter hoogte, kun je helemaal terug skiën naar Zermatt. Eenmaal beneden heb je ruim 17 km in de benen. Wil je echt lang skiën? Waag je dan aan de dalafdaling naar Valtournenche. Deze is ruim 22 km lang!

3. Kronplatz

Een bekende skiberg in het Italiaanse Zuid-Tirol is de Kronplatz (Plan de Corones). De berg is 2275 meter hoog en vanaf hier vertrekken tal van pistes. Liefhebbers van dalafdalingen zijn op de Kronplatz aan het juiste adres. Het skigebied heeft er meer dan genoeg in de aanbieding. Een tip is de dalafdaling naar Percha. Die is ruim 10 km lang en overbrugt 1300 hoogtemeters. Na afloop heb je zeker een overheerlijke Italiaanse lunch verdiend!

4. Zillertal Arena

Favoriet bij Nederlandse wintersporters: de Zillertal Arena. Vanuit de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Wald-Königsleiten heb je toegang tot een veelzijdig skigebied met 143 km aan pistes. Die zijn over het algemeen heerlijk breed en ontzettend fijn. Alle drie de dorpen beschikken over één of meerdere dalafdalingen. Eén van de meest heftige is de 10 km lange ‘HöhenFresser-Tour’ naar Zell am Ziller. Als je goed kunt skiën, is dit een piste die je echt eens in je leven geskied moet hebben! Je overbrugt ruim 1930 hoogtemeters. Andere fijne, lange dalafdalingen zijn die vanaf de Isskogel naar Gerlos of die vanaf de Königsleitenspitze naar Königsleiten.

Lange dalafdalingen skiën in Gerlos

5. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Jaar in jaar uit trekken duizenden Nederlanders naar de gezellige dorpen voor een fijne vakantie in de sneeuw. Je hebt hier toegang tot 284 km aan pistes meer dan 70 fijne berghutten en ruim 20 dalafdalingen. De langste dalafdalingen vertrekken vanaf de 1829 meter hoge Hohe Salve. Of je nou kiest voor de dalafdaling naar Söll, Itter of Hopfgarten, je skiet zo’n 6 à 7 km naar beneden en daarbij overbrug je ruim 1200 hoogtemeters. Tip: geniet boven eerst even van het uitzicht!

6. Davos Klosters

Davos en Klosters vormen samen een fijn skigebied met ruim 280 km aan pistes. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar verdeeld over meerdere deelgebieden. Je hebt hier toegang tot een aantal heerlijk lange dalafdalingen. De langste is die vanaf de 2844 meter hoge Weissfluhgipfel naar Küblis. De afdaling is ruim 12 km lang en tijdens het skiën overbrug je maar liefst 2000 hoogtemeters. Een andere fijne, lange afdaling is die vanaf de Weissfluhgipfel terug naar Davos. Let op: het laatste én eerste stuk zijn beide zwart.

langste dalafdalingen in Davos

7. Saas-Fee

Een andere Zwitserse naam in dit lijstje met skigebieden met heerlijk lange dalafdalingen is Saas-Fee. Een autovrij dorp, aan het eind van het Saastal. Je hebt hier toegang tot een ontzettend sneeuwzeker skigebied met ruim 100 km aan pistes. Op twee maanden na, zijn de pistes rond Saas-Fee het hele jaar door geopend. Tijdens het skiën geniet je van het uitzicht op 18 (!!!!) vierduizenders en ook valt er altijd wel een gletsjer te spotten. Vanaf het hoogste punt op 3600 meter, zijn er allerlei mooie dalafdalingen mogelijk. De langste is ruim 14 kilometer lang. Start rustig, het is voor je lichaam echt even wennen op zo’n grote hoogte!

8. Sölden

Met twee gletsjers en meerdere drieduizenders behoort Sölden tot de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Het skiseizoen begint al vroeg en gaat door tot ver in het voorjaar. In de winter geniet je hier van een aantal heerlijk lange dalafdalingen. De langste vertrekt vanaf het BIG 3 panorama-platform Schwarze Schneide, op 3340 meter hoogte. Je skiet vervolgens 15 km terug naar het dal en daarbij overbrug je ruim 2000 hoogtemeters. Breng trouwens ook een bezoekje aan de andere twee uitzichtplatformen. Een ideale manier om dit te doen is via de BIG 3 Rally skitocht.

9. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Het Zwitserse Samnaun vormt samen met het Oostenrijkse Ischgl een prachtig skigebied met 239 km aan pistes. Het merendeel ligt boven de 2000 meter hoogte en om weer terug te komen bij de dorpen, kun je meerdere dalafdalingen skiën. Route Eleven mag daarbij zeker niet ontbreken. Je skiet vanaf het hoogste punt in het skigebied, de Greitspitz, helemaal terug naar beneden. Het eerste stuk is zwart en behoorlijk pittig, daarna ski je verder over rood. De dalafdaling is 11 km lang en je overbrugt 1472 hoogtemeters. Wil je een leuke skitocht mét dalafdalingen skiën? Ski dan de Schmugglerrunde.

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun skigebied met veel lange dalafdalingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in