Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

BIG3 Rally Sölden: de 3 hoogste bergtoppen in 1 dag

Wintersportredacteur

Skiën in Sölden is iets wat veel Nederlandse wintersporters al van hun lijstje hebben afgestreept. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je hier ook een fantastische tocht kan skiën. In één dag de drie hoogste en beste uitzichtpunten bezoeken en kilometers vreten zonder te hoeven overleggen welke lift je nu weer zal nemen. De BIG3 Rally in Sölden heeft het!

Herken je dat? Bij elke lift en elke splitsing weer moeten overleggen waar jullie heengaan. Het kost veel irritaties en tijd. En dat terwijl we allemaal maar één ding willen op wintersport: lekker skiën en snowboarden. Een skitocht is daar de oplossing voor!

BIG3 Rally Sölden

De BIG3 Rally in het skigebied van Sölden is een skitocht van zo’n 50 km. Deze prachtige tocht is geschikt voor de ervaren wintersporter. Laat je niet bang maken door de vele kilometers, er is ook nog tijd voor een welverdiende lunch! Tijdens de BIG3 Rally doorkruis je het complete gebied en geniet je van waanzinnig mooie uitzichten. De naam zegt het al, je komt langs de 3 hoogste bergen uit het gebied. Deze 3 reuzen zijn allemaal hoger dan 3000 meter en bieden je de beste fotospots!

Schwarze Schneid

De skitocht begint in het centrum van Sölden. Je neemt de Giggijochbahn omhoog om vervolgens de tocht voort te zetten richting de Rotkogl. Via de blauwe nummer 13 kun je even lekker opwarmen voordat je de route richting de gletsjers en de Schwarze Schneid voortzet. Eenmaal aangekomen op de Schwarze Schneid sta je op een hoogte van 3250 meter met een prachtig panorama uitzicht. Voor een nóg betere foto kun je nog een stuk omhoog lopen naar het uitzichtplatform op 3340 meter. Laat vooral je ski’s bij het bergstation en reken op een pittig klimmetje van zo’n 20 minuten.

Skitocht Big 3 Rally in Sölden

Tiefenbachkogel

Via de bekende skitunnel vervolg je je route richting de Tiefenbachgletscher. Hier ligt piste nummer 38 voor je klaar. Een heerlijk brede blauwe piste die voor ieder niveau een genot is. Van vol gas carven tot rustig bochtjes draaien. Eenmaal aangekomen bij de Tiefenbach gondel kun je even uit hijgen voordat je op het volgende hoge punt bent. 3307 meter hoog is de Tiefenbachkogel. En je kunt hier niet zomaar een mooie foto maken. Er is een 20 meter lange brug die zo’n 60 meter boven de gletsjers hangt. Schrik niet als de brug een beetje wiebelt.

Gaislachkogel

Na enkele lange afdalingen kom je aan bij het dalstation van de Gaislachkogel. Hier neem je de gondel omhoog naar de laatste BIG 3 berg. Bovenaan de Gaislachkogel (3048 m) staat het hypermoderne ice Q restaurant. Dit is niet zomaar een restaurant, het was één van de filmlocaties uit de James Bond film Spectre. Zeker een aanrader voor een goede Schnitzel of een korte tussenstop. Voor een goede selfie moet je op het dak van het ice Q restaurant of iets onder het bergstation zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in