Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

11 pistes die je in je leven echt geskied moet hebben

A1 Autobahn Katschberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Elk skigebied heeft heerlijke pistes. Sommige afdalingen zijn alleen net even spectaculairder dan andere. Omdat ze lekker lang zijn of juist steil en uitdagend. Ben jij al bezig met je wintersport bucket list voor aankomend seizoen? Zet deze 11 pistes daar dan ook maar tussen. Deze moet je in je leven gewoon een keer geskied hebben!

1. Höhen-Fresser-Tour || Zillertal Arena

We starten dit lijstje met de HöhenFresser-Tour in de Zillertal Arena. Deze dalafdaling in Zell am Ziller is er eentje voor gevorderde wintersporters. Hoewel het begin niet erg moeilijk is, is het laatste stuk behoorlijk steil. Je overbrugt tijdens het skiën maar liefst 1930 hoogtemeters. Heb je daarna trek gekregen? Breng een bezoekje aan één van deze berghutten.

2. Saslong || Val Gardena

Val Gardena is al een skigebied voor op je bucketlist an sich, maar dat even ter zijde. Een afdaling die je hier zeker geskied moet hebben, is de wereldberoemde Saslong. Onderdeel van de Legendary 8. De World Cup-afdaling is 3,5 km lang en heeft een aantal uitdagende heuvels. Professionals maken hier gigantische sprongen. Liever iets rustiger naar beneden? Er is ook een rode variant. Die heeft een aantal heerlijk brede stukken. Stop onderweg even bij berghut L’ Muline voor goddelijke tiramisu, pasta’s en pizza’s!

Tip: Val Gardena heeft natuurlijk nog veel meer mooie afdalingen. Wil je de langste afdaling van het gebied skiën? Kies dan voor La Longia. Oh, en vergeet de Sellaronda skitocht niet!

3. De A1 Autobahn || Katschberg

In St. Margarethen im Lungau (Katschberg) vind je een heerlijke dalafdaling. Deze 6 km lange rode piste heeft niet voor niets de naam ‘A1 Autobahn‘ gekregen. De afdaling is rood, ontzettend breed en 100% een aanrader. Tijdens het skiën merk je meteen waar de piste haar naam aan te danken heeft. Uiteraard mag ook het A1 verkeersbord niet ontbreken.

A1 Autobahn Katschberg

4. De Lauberhorn || Jungfrau Region

De Eiger, Mönch en Jungfrau zijn de machtige reuzen van de Jungfrau Region. Het maakt niet uit waar je van het uitzicht geniet, altijd zie je wel één van de drie of allemaal. Wil je optimaal van de bergen genieten? Ski dan de prachtige Lauberhorn afdaling. De piste is onderdeel van het World Cup-circuit en met een lengte van bijna 4,5 km de langste van alle World Cup-afdalingen.

starthuisje lauberhornrennen

5. Sarenne || Alpe d’Huez

Uiteraard mag de langste zwarte piste van de Alpen ook niet ontbreken op je bucketlist. Althans, als je zwarte pistes leuk vindt natuurlijk. Je vindt de Sarenne in het skigebied L’Alpe d’Huez. De afdaling is 16 km lang en start op 3330 meter hoogte. Onderweg is er geen weg meer terug en moet je dus helemaal naar beneden skiën. Extreem moeilijk is de piste niet, maar een goede conditie is wel belangrijk.

6. Streif || KitzSki

Elk jaar kijken we vol spanning naar de Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel. Het is dé wedstrijd in het World Cup-circuit. Professionals behalen snelheden van meer dan 140 km/u en maken sprongen van meer dan 80 meter. Ook zelf kun je van de Streif afdalen. Besef alleen wel dat de piste dan een skiroute is en dus niet wordt geprepareerd. Een makkelijkere, maar net zo leuke variant is de Familie Streif. Je skiet als het ware langs de World Cup-afdaling.

Tip: Kies je voor de Familie Streif? Ga lunchen bij de Seidlalm. Je kunt hier heerlijke traditionele gerechten bestellen.

Hahnenkammrennen Kitzbühel
De Streif ter voorbereiding van de Hahnenkammrennen

7. Dalafdaling Schwarze Schneid || Sölden

Met een lengte van 15 km is de dalafdaling vanaf de Schwarze Schneid in Sölden, een van de langste van Oostenrijk. Je start op de Rettenbachgletsjer (3340 meter hoogte) en vanaf daar ski je helemaal terug naar het dorp (1370 meter hoogte). Je overbrugt maar liefst 1970 hoogtemeters. Er zijn onderweg wat restaurants waar je kunt pauzeren, maar je kunt ook de uitdaging aangaan en de afdaling in één keer volbrengen. Verzuurde bovenbeentjes gegarandeerd!

8. Dalafdaling Nebelhorn || Oberstdorf

De Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf en telt 13 km aan pistes. Het merendeel daarvan behoort toe aan de dalafdaling. Deze is deels rood en deels zwart. Met een lengte van 7,5 km is dit niet alleen de langste dalafdaling van Duitsland, maar ook een echte benentrainer.

9. De Frommesabfahrt || Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat vooral bekend om de familievriendelijkheid. Toch heeft het skigebied nog veel meer te bieden. Met ruim 210 km aan pistes zit er voor iedereen wel iets tussen. Onze tip is de 7,2 km lange Frommesabfahrt. Ook wel bekend als piste 7. De piste is rood en neemt je helemaal mee terug naar het middenstation van de Sonnenbahn in Fiss. Eventueel kun je daar verder skiën via de blauwe 6 naar Fiss of de blauwe 1 naar Ladis.

10. Le Mur Suisse || Avoriaz

Le Mur Suisse, ook wel bekend als Le pas de Chavanette en de Muur van Avoriaz is er eentje voor de echte cracks. De afdaling is 1300 meter lang en heeft een maximale hellingsgraad van 76%. Hij is zo steil, dat prepareren niet mogelijk is. Afhankelijk van de sneeuwcondities en de hoogte van de buckels, is dit een behoorlijke uitdaging. Brrrrr…

11. Jausernabfahrt || Skicircus

Dankzij de zellamseeXpress en Ski ALPIN CARD heb je vanuit het Skicircus ook toegang tot de pistes van Zell am See – Kaprun. Met ruim 400 pistekilometers zijn er genoeg heerlijke afdalingen. Wanneer je een bezoek brengt aan het skigebied, dan mag de Jausernabfahrt in Saalbach Hinterglemm zeker niet ontbreken. De piste is helemaal blauw, start bovenop de Schattberg en eindigt in Vorderglemm.

Wintersport Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in