Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Recept: zo maak je de traditionele Croûte au Fromage

Wintersportredacteur

Het is alweer een tijd geleden dat de meesten op de latten hebben gestaan. Dit betekent vaak ook dat de kenmerkende gerechten in de Alpen voor lange tijd niet worden gegeten. Dit terwijl wij Nederlanders er altijd zo gek op zijn. Kom weer een beetje in de stemming en breng het wintersportgevoel naar boven. Haal je kookkunsten tevoorschijn, ga naar de supermarkt en laat je inspireren door je ervaringen in de Alpen. Deze week: de traditionele Croûte au Fromage. 

De Croûte au Fromage is een bekende variant van de Croûte. Dit gerecht komt voornamelijk voor op de Zwitserse en Franse menukaarten. Ga je hierheen op wintersport, dan kun je deze lekkernij ook zeker niet overslaan. Lees hier hoe je jezelf er thuis mee kan verwennen.

Wat heb ik ervoor nodig?

  • 2 sneetjes dik, droog brood
  • Boter
  • 1/2 teen knoflook
  • Een beetje peper en zout
  • 100 gram ham
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 300 gram Franse of Zwitserse kaas

Optioneel:

  • 1 augurk
  • 1 ei
  • Gebakken ui

Ook heb je een koekenpan, een oven en een ovenschaal nodig.

Hoe maak ik Croûte au Fromage?

Verwarm de oven eerst voor op 180°C. Doe vervolgens wat boter in de koekenpan. Zorg ervoor dat de sneetjes brood worden belegd met de fijngesneden stukjes knoflook. Leg de broodjes in de pan en wacht tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Vet de ovenschaal in en plaats de gebakken broodjes erin. Besprenkel deze met droge witte wijn en plaats daarna de kaas en ham erop. Voeg als laatste laag nog een keer wat Franse of Zwitserse kaas toe. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven en wacht tot de kaas goed is gesmolten. Je kunt eventueel ook nog wat ui toevoegen aan het gerecht.

Wil je het gerecht helemaal afmaken? Bak dan ondertussen nog een spiegelei en plaats deze later op je Croûte au Fromage. Nog een augurk erbij om het recept wat frisser te maken en voilà!

Ook lekker: de Oostenrijkse Leberkäse

Wil je wat anders proberen en liever iets uit de Oostenrijkse keuken? Maak dan een broodje Leberkäse, ook wel bekend als Leberkässemmel. Lees meer hierover in het onderstaande bericht.

Recept: Zo maak je traditionele Oostenrijkse Leberkäse

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in