Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Massage drive-in voor wintersporters

Wintersportredacteur

Spierpijn na een dag skien of boarden? Ik denk dat deze kwaal bij veel mensen bekend voor zal komen na een intensieve dag op de piste. Om de volgende dag weer fris en fruitig op de piste te staan, is het introduceren van een heerlijke stoelmassage niet eens zo gek idee. Dat hebben ze ook gedacht in skigebied Hinterstoder (opper-Oostenrijk) waar onder aan de lift een uitgebreide massage besteld kan worden.

Ondanks dat het van alle kanten geadviseerd wordt, vertrekken jaarlijks een grote groep mensen onvoorbereid op vakantie. Dat er een gebrek aan conditie is wordt meestal pas duidelijk na een ochtend flink skien. Verzuurde benen en spontane zweetaanvallen zijn hier het logische gevolg van. Bij het skien en snowboarden worden tenslotte hele andere spiergroepen gebruikt dan bij de sporten die hier in Nederland uitgeoefend kunnen worden.

De temperaturen hebben in verschillende skigebieden in de Alpen Lente-achtige trekjes vertoond. Strak blauwe lucht in combinatie met een temperatuur die schommelen tussen de 5 en 10 graden boven nul. Niet verkeerd om met deze temperaturen in je korte shirt te genieten van een overheerlijke massage. Wellicht gaat dit wel dé manier worden waar skigebieden zich in de toekomst gaan onderscheiden.

Een wintersportvakantie staat in het teken van uitrusten en genieten. Een massage onder aan de piste zou daar dus prima in passen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in