Oostenrijkse recepten

Elk land heeft zo zijn specialiteiten in de keuken en zo zijn ook de Oostenrijkse recepten heerlijk en onderscheidend. Wanneer Nederlandse wintersporters denken aan een vakantie in Oostenrijk, dan kan de Oostenrijkse keuken niet gemist worden. Tussen de middag uitgebreid dineren is in Oostenrijk dan ook de normaalste zaak van de wereld.. Het uittesten van de Oostenrijkse recepten is dan ook van de favoriete bezigheden van de Nederlanders tijdens hun wintersportvakantie. Hierbij een aantal bekende Oostenrijkse recepten die iedere Nederlander wel kent.

Een kijkje in de Oostenrijkse keuken brengt ons bij:

Pretzel recept

Zelf een pretzel maken? Klik hier voor het recept dat blogger Stephanie heeft samengesteld

De pretzel (ook wel bekend als Bretzel) is een herkenbare lekkernij uit Oostenrijk en behoort tot een van de meest bekende Oostenrijkse recepten en snacks. De in een knoop gelegde deegrol smaakt heerlijk na een dag skiën en is ideaal voor een tussendoortje. Om ook in Nederland te kunnen genieten van de pretzel, hebben wij hieronder het recept geformuleerd zodat je ook zelf een pretzel kan maken. Bekijk hier het hele recept. Succes!

Recept Pretzels

Käsespätzle recept:

Zelf käsespätzle maken? Klik hier voor het recept dat blogger Mike heeft samengesteld!

De geur van de Käsespätzle ruik je al op de piste. De overheersende kaasgeur doet je meteen denken aan je wintersportvakantie.Uiteraard kun je de Käsespätzle ook in je eigen keuken maken, waardoor je weer even terugdenkt aan dat heerlijke moment die je tijdens je wintersportvakantie beleefde. Wij geven jullie dan ook graag het Käsespätzle recept in dit artikel. Lees hier het hele recept voor het maken van Käsespätzle.

Käsespätzle

Oostenrijks recept: de Apfelstrüdel

Zelf apfelstrudel maken? Klik hier voor het recept dat blogger Frank heeft samengesteld!

De apfelstrudel is bij uitstek het meest favoriete Oostenrijkse recept tijdens de wintersport. In Oostenrijk is dit lekker maar in Nederland uiteraard ook. Daarom geven wij jullie hierbij het Apfelstrudel recept, zodat je ook thuis kunt genieten van de Oostenrijkse keuken. Lees hier het recept!

Skiinformatie.nl

Oostenrijks recept: Tiroler Gröstl

Zelf Tiroler Gröstl maken? Klik hier voor het recept dat blogger Frank heeft samengesteld!

Op zoek naar het Tiroler Gröstl recept? Voor veel wintersporters is dit de nummer 1 maaltijd tijdens de middagpauze op wintersport. Compleet logisch, want dit typische Oostenrijkse recept is heerlijk en geeft je het echte wintersportgevoel. Lees hier het Tiroler Gröstl recept en tover je keuken in Nederland om tot een Oostenrijks paradijs.

Tiroler Gröstl met spiegelei

Oostenrijks recept: Germknödel

Zelf een germknödel maken? Klik hier voor het recept dat blogger Florien heeft samengesteld!

Iedereen kent het Oostenrijkse gerecht de germknödel wel. Een grote deegbol, bedekt met vanillesaus, maanzaad en gevuld met pruimenmoes. Wil je dit thuis een keer maken? In dit artikel geven wij jullie het germknödel recept, zodat je ook in je eigen keuken kunt genieten van de Oostenrijkse recepten en keuken. Ga hier naar het recept van de germknödel!

Foto: Skiinformatie.nl

Oostenrijks recept: Kaiserschmarrn

Zelf een kaiserschmarrn maken? Klik hier voor het recept dat blogger Florien heeft samengesteld!

Op zoek naar het kaiserschmarrn recept? Wij hebben vandaag voor jullie het recept opgeschreven zodat je ook thuis kunt genieten van de Oostenrijkse keuken. Iedereen is wel bekend met het bord vol met pannekoeken stukjes, met daarnaast een bakje appelmoes. Een heerlijk Oostenrijks gerecht waar je in Nederland al naar uit kunt kijken. Lees hier het recept voor de kaiserschmarrn!

Recept Kaiserschmarrn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in