Recept Frittatensuppe

Iedere wintersporter weet dat je in Oostenrijk aan het juiste adres bent voor de lekkerste soepen. Eén van die soepen is de populaire Frittatensuppe, ook wel Flädlesuppe. Het is een heldere bouillon, gevuld met reepjes eierpannenkoek en een beetje verse bieslook. Ben jij ook zo’n fan van deze soep en zou je deze graag eens zelf thuis willen maken? Lees dan snel verder voor het recept Frittatensuppe.

Frittattensuppe is een ideaal gerecht om thuis als voorgerecht te serveren bij de avondmaaltijd, of als bijgerecht bij de lunch. Ook voor de minder kundige kok is dit een gerecht dat gemakkelijk is klaar te maken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een zakje frittatensuppe van Knorr of Maggi mee naar huis te nemen, maar zelf maken is zo veel lekkerder! Maar hoe maak je dit gerecht eigenlijk?

Recept Frittatensuppe – Wat heb ik er voor nodig?

Dit recept is geschikt voor 4 tot 6 personen.

Voor de bouillon:

  • 1,5 liter water
  • 3 runderbouillon blokjes (1 blokje per halve liter)
  • 1 pakje soepvlees (versafdeling)
  • Runderschenkel
  • 1 mergpijp (optioneel)
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 wortels in grove stukken
  • 1 pak soepgroenten
  • Zout en peper naar smaak

Uiteraard kun je voor het gemak ook een pakje runderbouillon kopen, maar dat gaat wel de smaak ten nadele. Volg in dat geval de aanwijzingen op de verpakking.

Voor de Frittaten:

  • 0,5 liter melk
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • 60 gram boter of margarine
  • Zout en peper naar smaak
Recept Fritattensuppe of Fladlesuppe

Recept Frittatensuppe – Hoe maak ik het?

Begin met de bouillon, want deze heeft echt wel 2 à 3 uur nodig om te trekken. Bak het soepvlees, de schenkel en de mergpijp kort aan in een anti-aanbak pan, tot het vlees een mooi bruin kleurtje heeft gekregen. Strooi er tijdens het bakken wat zout en peper overheen. Doe het gebakken vlees, schenkel, mergpijp, soepgroenten, wortel, ui en bouillonblokjes in een ruime pan. Giet hier 1,5 liter water overheen en zet het vuur hoog. Als het water kookt, laat dan de pan op een laag pitje zachtjes met de deksel erop doorkoken. Wees zuinig met zout en peper, want er gebeurd nog veel met de smaak. Proef de soep na 1,5 tot 2 uur, breng eventueel op smaak en kijk of het soepvlees zacht geworden is. Is dat het geval, dan is de soep klaar. Anders nog een uurtje laten koken.

Als de soep klaar is, kun je ervoor kiezen om het vlees en de groenten er uit te zeven, zodat je een mooie heldere bouillon hebt. Vind je het zonde van de groenten en het vlees, haal dan alleen de schenkel en de mergpijp eruit.

Voor de Frittaten: Meng in een ruime kom eieren, zout, peper, 2 eetlepels melk en bloem tot een glad mengsel. Voeg daarna net zoveel melk toe tot er een dun en vloeibaar beslag ontstaat. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt, of dat je iets meer melk nodig hebt. Verhit een anti-aanbak pan met een beetje boter of margarine. Giet er een lepel beslag in, zodat de bodem van de pan wordt bedekt. Draai de pan om het beslag over de pan te verdelen. De dikte van het beslag in de pan is vergelijkbaar met een pannenkoek. Bak de ei-pannenkoek aan beide kanten goudgeel.

Rol de pannenkoek op, snijd er dunne reepjes van en verdeel over de soepkommen. Schenk de soep erop en strooi tot slot wat verse bieslook over de soep.

Mahlzeit! 

Klik hier om terug te gaan naar de receptenpagina

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in