Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Indoorskiles nemen in Nederland op een indoorskibaan?

Wintersportredacteur

Dit is de vraag die je nu al op veel forums tegen komt. Ik ben nog nooit op skiles geweest, is het dan verstandig om eerst een aantal les te nemen op een indoorskibaan in Nederland? Ik heb een jaar geleden een operatie aan mijn knie gehad en wil weer gaan skien, is het verstandig om eerst in Nederland les te nemen op een indoorskibaan? In dit artikel behandel ik de redenen waarom lessen op een indoorskibaan geen overbodige luxe is
Indoorskibanen zijn de laatste tijd een veel besproken onderwerp in de wintersportwereld. Mensen die al een aantal jaren skien in de sneeuw zien de toegevoegde waarde van het lessen op indoorskibanen niet. Toch is het nemen van lessen handig als je je conditie wil verbeteren of je techniek wil verbeteren. Hieronder een aantal vragen die ik op forums tegen kom:
Ik ga komend winterseizoen voor het eerst skien, is het verstandig om skiles te nemen op een indoorskibaan in Nederland?
Als je nog nooit geskied hebt is het nemen van skilessen in Nederland erg handig. Je leert op indoorskibanen de beste techniek. In de sneeuw kun je technische fouten maken omdat de sneeuw je wel corrigeerd, maar op een indoorskibaan word je genadeloos afgestraft. Om die manier ben je verplicht om de juiste techniek aan te leren. Hier zul je in de sneeuw alleen maar voordeel van hebben omdat je dan meer controle over je ski’s hebt. Neem dus het eerste jaar minimaal 7 indoorskilessen. Op die manier heb je de basis redelijk onder de knie en kun je vanuit de basis verder gaan werken.

Ik heb vier jaar geleden voor het laatste geskied in Oostenrijk en ga komende winter weer skien, moet ik een paar indoorskilessen nemen of skiles nemen in Oostenrijk in de echte sneeuw?
Indoorskibanen zijn ideaal om het gevoel en ritme weer terug te krijgen. Het eerste half uur zal je waarschijnlijk heel erg moeten inkomen, maar uiteindelijk krijg je de slag te pakken. Wat verstandig is, is om een paar skilessen voor je vakantie in Nederland te nemen. Dan krijg je van de skileraar basistips waar je op je vakantie mee verder kan werken. Probeer de eerste twee dagen zelf te skien. Kijk niet naar de prestaties op de eerste dag, want de overgang van indoorskibaan naar echte sneeuw is altijd even wennen. Als het dan niet gaat, neem dan twee ochtendlessen.

Ik ben geopereerd aan mijn knie, is het verstandig om skilessen te nemen in Nederland om te kijken hoe het gaat?
Indoorskien zorgt ervoor dat je vertrouwen krijgt in je lichaam. Door de lessen bouw je conditie op waar je tijdens je skivakantie voordeel van hebt. Door de juiste tips van de skileraar krijg je weer vertrouwen in je knie wat uiteindelijk ook resulteert in meer vertrouwen op de piste. Je weet tenslotte wat je met je knie kunt. U zult merken dat u de eerste lessen erg gespannen en angstig bent met het staan op je ‘pijnlijke’ been. Uiteindelijk zet je jezelf daar overheen en weet je met je beperking om te gaan.

Heb je zelf nog vragen over indoorskien, dan kun je die via het contact formulier vragen. Voor meer informatie over indoorskibanen: https://skiinformatie.nl/voorbereiding/fysieke-voorbereiding/indoorskibaan-training

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in