Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hier baal je van als je wintersport weer voorbij is

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Veel wintersporters hebben inmiddels genoten van een welverdiende vakantie in de sneeuw. Balen, want dat betekent dat je weer bijna een jaar moet wachten op heerlijke pistes en een witte wonderwereld. Maar dat is niet het enige waar we van balen…

1. Niet meer elke dag skiën

Waar je het allermeest van baalt, is dat je voorlopig niet meer kunt skiën. Je moet weer minimaal een jaar wachten voordat je weer op wintersport gaat. Hoe je dit probleem op kunt lossen? Zomerskiën! Verruil het strand gewoon voor de sneeuw.

2. Niet meer kunnen genieten van het uitzicht op de witte bergen

Thuis kijk je uit op groen/bruine weilanden, grote gebouwen of saaie woonwijken. Geen romantische houten chalets en besneeuwde bergen. Vreselijk!

Uitzicht bergen Davos

3. Weer waker worden met het ‘moet-gevoel’

Op wintersport zet je zonder moeite elke dag de wekker om 7 uur. Als eerste bij de lift staan is eerder regel dan uitzondering. Eenmaal thuis krijg je het niet meer voor elkaar om op dat tijdstip vrolijk uit je bed te stappen.

4. Niet meer elke dag schnitzels eten

Helaas, thuis moet je weer terug in het gareel. Geen schnitzels meer, maar gezonde salades en veel groenten. De wintersport is voorbij, dus het is tijd dat je weer aan je summerbody gaat werken. Geen vettigheid meer voor jou!

Toch een dagje zondigen? Hier heb je het recept voor Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn.

5. Geen warme choco meer tijdens de koffiepauze

Tja, bij sommige automaten heb je misschien geluk, maar dan smaakt ‘ie lang niet zo lekker als in de sneeuw. Het ‘warme-choco-met-slagroom-moment’ is gewoon het allerbeste in de bergen!

6. Dat je je nieuwe ski-jas nu niet meer aan kunt trekken

Na lang sparen heb je eindelijk een nieuwe ski-jas gekocht. De hele week heb je er heerlijk in geskied. Vol trots kijk je terug naar alle foto’s waar jij opstaat. Jeetje wat zag je er daar goed uit. Balen dat het thuis veel te warm is en dat het echt heel raar is om in je ski-jas naar je werk te gaan. Hopen dat ‘ie volgend seizoen net zo mooi staat!

Uitzicht Weisshorn Arosa

7. Dat ze thuis geen après-ski muziek draaien in de kroeg

Op wintersport wordt bijna overal après-ski muziek gedraaid. In berghutten, in restaurants en ga zo maar door. Het maakt niet uit hoe vaak je ‘Anton aus Tirol’ hoort, elke keer tovert het nummer weer een grote glimlach op je gezicht. Thuis moet je weer overschakelen op de top 40. Helaas hebben Davina Michelle, Duncan Laurence en Dua Lipa niet hetzelfde effect. Jij wil dj Ötzi en al die andere geweldige après-ski zangers.

8. Dat je weer moet overstappen op enkelsokjes

Je hebt echt genoten van je lange skisokken. Zelfs in je ondergoed leek het nog alsof je een broek aanhad. Jammer genoeg is die fijne tijd thuis weer voorbij. Je moet weer enkelsokjes dragen, want anders is het geen gezicht in je sneakers.

Drie paar skisokken

9. Geen frisse berglucht meer

Het eerste dat je ’s ochtends op wintersport doet als je naar buiten gaat, is een flinke teug frisse berglucht inademen. Thuis is dat toch echt anders. Zeker als je middenin de stad woont. Balen!

10. Niet meer elke dag samen met je vrienden

Wat was het gezellig. Een hele week wintersporten met je allerbeste vrienden. Thuis mis je het verschrikkelijk. Niet meer samen ontbijten, geen spannende avonturen meer in de après-ski en niet meer uren spelletjes spelen. Nu moet je het weer hebben van de weekenden. Als iedereen tijd heeft natuurlijk…

Groep vrienden op wintersport

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in