Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

13 dingen die niet leuk zijn aan wintersport

Drukke vakantieweken wintersport rij voor skilift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersport is de allerleukste vakantie van het jaar. Of je nu één keer of een paar keer gaat. De hele dag skiën, geweldige uitzichten, heerlijk eten, feestelijke après-ski en veel gezelligheid zijn de ingrediënten die deze vakantie zo geweldig maken. Het is bijna niet in te denken dat er ook dingen minder leuk zijn aan deze sneeuwvakantie. Toch zijn er een paar punten en die heb ik in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

1. Rijen voor de skilift

Wintersport breng je door op de piste en een lift neem je om daar te komen. Die lift moet vooral heel snel gaan, want hoe langer je in de lift zit, hoe minder je kunt skiën. Rijen zijn dus verschrikkelijk.

2. Geen tafel tijdens de lunch

Je hebt honger. Vreselijke honger. Schnitzel, Kaiserschmarrn, Käsespätzle of Curryworst, het maakt jou niet uit als het maar NU voor je neus staat. Helaas ben je niet de enige. Je bent nu al 3 berghutten binnengestapt en alles zit propvol.

3. Een bloedheet en stinkend skihok

Na een heerlijke douche en een uitgebreid ontbijt is het tijd om te gaan skiën. Met een fris gevoel loop je naar het skiruim om je skischoenen aan te trekken. Na 1 minuut ben je er alweer helemaal klaar mee. Het stinkt en je zweet op plaatsen waarvan je niet wist dat ze zweet konden produceren. Snel die schoenen aan en de frisse berglucht in.

4. Traplopen naar de wc

Waarom is de wc altijd beneden? Heeft dan niemand nagedacht over het feit dat traplopen op skischoenen echt niet te doen is? En als je pech hebt, is de trap ook nog eens spekglad…

5. Met harde wind in een skilift zitten

Wind is prima, maar niet in de skilift. Je kunt 100 keer tegen jezelf zeggen dat ze de lift echt niet opendoen als het niet verantwoord is, maar toch zegt die kriebel in je buik iets anders.

kleden op de kou in de stoeltjeslift
En bovendien zorgt de wind ook nog eens ervoor dat je het heel koud hebt in de lift!

6. Slecht weer

Je bent op wintersport, dus klagen doe je echt niet snel. Maar eerlijk is eerlijk, als het de hele week keihard sneeuwt en mistig is, dan is het toch een stuk minder leuk dan met een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje.

Tip: profiteer nu al van leuke kortingen en vroegboekacties bij reisorganisaties!

7. Après-skiën op skischoenen

Het lijkt altijd een vet goed idee. Meteen door de kroeg in. Nadat je 10 bier en 4 Jägerbombs naar binnen hebt gegoten, voel je die skischoenen echt niet meer. Totdat je ze de volgende dag weer aan moet trekken…

8. Slecht eten

Niks is erger dan slecht eten in een berghut, terwijl je echt een heerlijk gerecht had verwacht. Een veel te vette schnitzel, een droge hamburger of een smaakloos portie Tiroler Gröstl. Reden genoeg om de rest van de dag iets minder blij te zijn.

XXL Schnitzel bij een berghut in de Alpen
Je hoopt natuurlijk op deze jongen, maar als je dan zo’n vies, klein en klef monster krijgt…

9. Je ski’s kwijtraken

Na een lekkere lunch loop je naar je ski’s. Ze zijn alleen nergens meer te bekennen. Vaak vind je ze wel weer terug, maar het kan ook gebeuren dat iemand er echt met jouw ski’s vandoor is gegaan.

10. Een beslagen bril

Dat wintersporten is best inspannend, dus het kan zijn dat je een beetje warm wordt. Zo warm zelfs dat je gaat zweten. Met een beetje pech beslaat je bril dan. En probeer die dan maar weer eens schoon te krijgen! Vaak blijft er een gedeelte van je bril beslaan en moet je je hoofd raar kantelen om toch een beetje zicht te hebben. En is het niet het zweten waardoor je bril is beslagen, dan kan het ook komen door die val in de diepe sneeuw!

11. Een blauwtje lopen in de après-ski

Je kijkt al een tijdje naar dat leuke meisje of die leuke jongen. Je hebt onze flirt-tips uit je hoofd geleerd en de 4 biertjes geven je een flinke dosis lef. Hup eropaf. Helaas word je keihard afgewezen en heeft de hele kroeg het gezien. Vet gênant!

Twee mannen in de après-ski
Na een blauwtje lach je niet zo vrolijk meer…

12. Een vette kater

Berglucht werkt magisch tegen een kater toch? Nou op zich wel, maar niet meer na 15 bier, 10 verschillende shotjes en een avond zonder eten. En die kater wil je echt niet als je maar één week per jaar gaat skiën. Je bent niet vooruit te branden en bij iedere berghut moet je stoppen voor een glas skiwasser.

13. Weer naar huis moeten

Het aller, aller, allerstomste aan wintersport is dat je na een week genieten weer naar huis moet. Waarom hebben wij geen bergen met sneeuw? Kon je maar een weekje langer blijven…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in