Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze drankjes wil je echt bestellen als de après-ski weer opengaat

Cocktails in een iglo

© Skiinformatie.nl

Welke wintersporter houdt er nou niet van? Après-ski. De gezelligheid en vreselijk foute Duitse muziek doet iets met ons Nederlanders. Voor vele liefhebbers is de wintersportvakantie niet compleet zonder er minimaal een keer goed van te hebben kunnen genieten. Wel belangrijk is: wat drink je nou? Het is natuurlijk voor velen een lange tijd geleden dat zij zich in de après-ski hebben kunnen bevinden. En nu de après-ski eindelijk weer open mag, hebben wij voor het gemak een lijstje gemaakt met lekkerste drankjes die je echt een keer geprobeerd moet hebben! Wat bestel jij als eerst?

Hazelnoot Schnaps

Schnaps, welke wintersporter kent het niet? Voornamelijk in Oostenrijk is het drankje erg populair. Toch zijn de meningen over het drankje erg verdeeld: je gruwelt ervan of houdt ervan. Sluit jij je aan bij de laatste groep? Dan is de hazelnoot Schnaps echt iets voor jou om te proberen. De gemiddelde après-skibar heeft dit namelijk standaard wel op de menukaart staan. Ook leuk is dat het drankje ook heel makkelijk thuis klaar te maken is. Volg gewoon dit eenvoudige recept!

Aperol Spritz

Aperol Spritz is een typisch wintersportdrankje dat te bestellen is in voornamelijk de Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden. Het welbekende drankje staat in Italië ook wel bekend als ‘Veneziano’. Aperol Spritz bevat onder andere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Genieten van een Aperol Spritz kan tijdens de lunch en après-ski, maar ook lekker thuis. Ook dit drankje is namelijk makkelijk klaar te maken. Handig, wij hebben al een recept voor je gemaakt! Zo kan je hem hetzelfde maken als in de après-ski.

Aperol spritz in de zon

B-52

In het kader van après-ski shotjes mag de welbekende klassieker B-52 natuurlijk niet ontbreken. Ook dit drankje wil je eens bestellen, al is het maar voor de ‘ervaring’. Het shotje, bestaande uit drie laagjes (Kahlua, Baileys en Cointreau), wordt namelijk in vuur en vlam gezet. Snel opdrinken, voordat je rietje smelt!

Heiße Schoko met rum

Als chocomelkliefhebber is Heiße choco met rum zeer zeker een persoonlijke favoriet. Het drankje zit simpel in elkaar: warme chocomelk met een scheutje rum. Wie houdt daar nu niet van? Een heerlijk warm drankje voor tussendoor, met de lunch of nadat je al van de latten af bent en de après-ski bent ingedoken. Een leuke tip! Dit drankje is ook thuis super makkelijk na te maken. Ben je benieuwd hoe jij de Heiße Schoko met rum maakt net zoals in de après-ski?

Almojito

Houd jij wel van een Almdudler en ben je ook niet vies van een goede mojito? Dan is de Almojito cocktail echt iets voor jou. Zoals de naam al verklapt is het een combinatie van de twee dranken. Handig, hij is ook makkelijk thuis klaar te maken! Doe de ijsblokjes en munt in een hoog glas. Voeg hier vervolgens witte rum en limoensap aan toe. Tenslotte schenk je de Almdudler erbij. En voilà, je hebt een Almojito!

Lees ook: 10 drankjes die sowieso goed smaken tijdens je wintersport

Vliegend hert

Je hebt vast wel eens de barman gezien die een hele rij glazen volgiet met Red Bull, om die vervolgens te stapelen met kleine flesjes Jägermeister, die uiteindelijk in weer elkaar vallen of samen gegooid worden. Een ingewikkeld proces dus. Ook wel bekend als Flying Hirsch of Jägerbomb is het vliegende hertje een echte klassieker. Iedere wintersporter moet dit echt wel eens in zijn leven geproefd hebben. En dat gebeurt ook zeker wel, het is namelijk een van de populairste dranken in een après-ski bar.

Bier

Want eerlijk is eerlijk: bier smaakt altijd goed toch? En misschien zelfs wel nóg lekkerder als welverdiende afsluiter na een intensieve skidag, uiteraard in de après-ski…

Stroh

Ze zeggen save the best for last, en Stroh is zeker een knaller om mee af te sluiten. Dit drankje is wel bedoeld voor de grote spelers. Met een alcoholpercentage van 80% is het echt aan te raden om dit drankje te mixen. De smaak van sinaasappel, kaneel en amandelen gaat goed in combinatie met cola, warme chocomelk of Jagertee. Ook wordt het drankje vaak verwerkt in typische Oostenrijkse gerechten als Rumtopf of Apfelstrudel.

Zum Wohl!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in