Coronamaatregelen skigebieden winter 2020/2021

Skiseizoen 2020/2021 wordt anders dan we gewend zijn. Door de huidige coronacrisis is skiën deze winter anders dan normaal. Om eventuele besmettingen te voorkomen hebben skigebieden speciale coronamaatregelen getroffen. Deze maatregelen gelden bovenop de door de overheid gestelde veiligheidsmaatregelen. Een overzicht van de coronamaatregelen in de skigebieden vind je op deze pagina.

Coronamaatregelen skigebieden

Per wintersportland gelden er andere veiligheidsregels met betrekking tot het coronavirus. Daarnaast hebben veel skigebieden extra maatregelen getroffen. Ben je benieuwd welke coronamaatregelen er gelden in de skigebieden? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Klik op de links hieronder om snel naar je favoriete skigebied te gaan.

* Deze lijst wordt continu aangevuld. Nog niet alle skigebieden hebben maatregelen bekendgemaakt.

Coronamaatregelen Alta Badia

Alta Badia is een prachtig skigebied in het Italiaanse Zuid-Tirol. Je hebt hier toegang tot ruim 130 km aan pistes, maar als je daar ook de overige verbindingen bij optelt, kom je al snel op meer dan 500 km. Op zaterdag 5 december 2020 gaat het skiseizoen in Alta Badia van start. Vanaf dat moment kun je er weer genieten van heerlijke pistes en een schitterend uitzicht op de besneeuwde dolomieten. Om iedereen optimaal te beschermen tegen het coronavirus, heeft Alta Badia coronamaatregelen opgesteld. Klik op onderstaande button voor een overzicht.

>>> Aanbiedingen wintersport Alta Badia

Coronamaatregelen Ischgl

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun is een sneeuwzeker én grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes. Skiën doe je niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland. Het skigebied is modern en biedt voor ieder wat wils. Van heerlijke pistes tot geweldige skitochten en dito restaurants. Het wintersportseizoen gaat op 26 november 2020 van start. Wel moet je rekening houden met allerlei veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus. Daarnaast wordt aangeraden dat gasten een negatieve coronatest kunnen tonen bij het inchecken in de accommodatie. Die mag niet ouder zijn dan 72 uur.

>>> Aanbiedingen wintersport Ischgl of Samnaun

Coronamaatregelen Obertauern

Vanaf 19 november is skiën weer mogelijk in Obertauern. Vanaf dat moment kun je weer genieten van het fijne skigebied en de vele mogelijkheden. Je kunt er mooie tochten skiën en er is altijd wel een fijne berghut waar je even kunt pauzeren. Tijdens de winter van 2020/2021 moet je wel rekening houden met maatregelen tegen het coronavirus.

>>> Aanbiedingen wintersport Obertauern

Coronamaatregelen Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis behoort tot één van de meest familievriendelijke skigebieden in de Alpen. Gezinnen met kinderen van alle leeftijden vinden hier alle faciliteiten die ze nodig hebben voor een fijne vakantie in de sneeuw. En niet alleen zij, eigenlijk geldt dat voor iedereen. Het skiseizoen van Serfaus-Fiss-Ladis gaat op 3 december 2020 van start. Wel moet je deze winter rekening houden met coronamaatregelen. Het skigebied doet er alles aan om de veiligheid van toeristen, personeel en lokale bewoners optimaal te waarborgen.

>>> Aanbiedingen wintersport Serfaus-Fiss-Ladis

Coronamaatregelen Ski Arlberg

Op 4 december 2020 gaat het skiseizoen van Ski Arlberg van start. Vanaf dat moment kun je weer genieten van de ruim 300 km aan pistes van dit fijne skigebied. Vanwege de huidige coronasituatie moet je wel rekening houden met bepaalde maatregelen.

>>> Aanbiedingen wintersport Ski Arlberg

Coronamaatregelen Ski Juwel

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een super familievriendelijk skigebied in Tirol. Je hebt hier toegang tot 109 km aan pistes, geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Er zijn meerdere skischolen (mét Nederlandssprekende skileraren) en ook buiten het skiën is er genoeg te doen. Op 4 december gaat het skiseizoen van Ski Juwel van start. Benieuwd met welke coronamaatregelen je in dit skigebied rekening moet houden?

>>> Aanbiedingen wintersport Ski Juwel

Coronamaatregelen Snow Space Salzburg

Snow Space Salzburg is de wintersportregio waar de dorpen Flachau, Wagrain en St. Johann toe behoren. Je hebt hier toegang tot 210 km aan pistes en die zijn dankzij een modern netwerk van liften allemaal met elkaar verbonden. Er zijn genoeg fijne berghutten en ook kun je allerlei mooie tochten skiën. Het skiseizoen van Snow Space Salzburg gaat op 27 november van start. Wel moet je rekening houden met speciale veiligheidsmaatregelen.

>>> Aanbiedingen wintersport Snow Space Salzburg

Coronamaatregelen Sölden

Sölden behoort tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders. Tijdens je wintersport heb je hier toegang tot ruim 150 km aan pistes, moderne skiliften en fijne berghutten. Wel moet je deze winter rekening houden met coronamaatregelen. Benieuwd welke? Check ze via de link hieronder.

>>> Aanbiedingen wintersport Sölden

Coronamaatregelen Stubaier Gletscher

Wil je op wintersport met het vliegtuig naar Oostenrijk? Dan behoort de Stubaier Gletscher tot de mogelijkheden. De grootste gletsjer van Oostenrijk ligt aan het eind van het Stubaital, op een kleine 30 minuten rijden van vliegveld Innsbruck. Het skigebied telt 65 km aan pistes en heeft voor ieder type wintersporter genoeg te bieden. Afhankelijk van de sneeuwcondities gaat het skiseizoen van de Stubaier Gletscher op 25 september 2020 van start. Om ieders veiligheid te garanderen, heeft het skigebied coronamaatregelen opgesteld.

>>> Aanbiedingen wintersport Stubaier Gletscher

Coronamaatregelen Tignes

Dankzij de aanwezigheid van de Grande Motte gletsjer is Tignes ontzettend sneeuwzeker. Samen met het nabijgelegen Val d’Isère deelt de wintersportbestemming een veelzijdig skigebied met ruim 300 km aan pistes. Je vindt hier heerlijke afdalingen voor alle niveaus. Trek gekregen? Er zijn genoeg fijne berghutten waar je even kunt pauzeren. Skiën is vanaf 10 oktober 2020 weer mogelijk in Tignes. Uiteraard gelden extra regels met betrekking tot het coronavirus.

>>> Aanbiedingen wintersport Tignes

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier reisadvies per land.

Het laatste coronanieuws uit de skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in