Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit zijn de coronamaatregelen in Frankrijk voor winter 2022/2023

Wintersport Frankrijk 2021

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De coronamaatregelen in Frankrijk voor winter 2022/2023 zijn bekend en vind je op deze pagina. Wanneer de regels veranderen, voeren we de updates door in dit artikel en zie je dat aan de datum bovenaan. We leggen alle coronamaatregelen in Frankrijk voor winterseizoen 2022/2023 hieronder voor je uit.

Coronamaatregelen Frankrijk winter 2022/2023

Als je deze winter naar Frankrijk op wintersport gaat, kun je het beste vooraf even kijken welke regels er gelden. Hieronder zetten we een aantal van de landelijke coronamaatregelen voor Frankrijk in de winter 2022/2023 voor je op een rijtje. Deze regels hebben betrekking op de skigebieden.

  • Het reisadvies voor Frankrijk is groen. Een vaccinatie-, test- of herstelcertificaat is niet meer vereist.
  • Voor skigebieden gold de 2-G-regel en moest je aan kunnen tonen dat je gevaccineerd of genezen bent. Dit deed je met je QR-code/groene pas, ook wel vaccine pass genoemd. Vanaf 14 maart is deze regel komen te vervallen.
  • Er geldt geen mondkapjesplicht meer in het openbaar vervoer en gesloten skiliften voor iedereen die ouder is dan 6 jaar. Wel kan het hoofd van een instelling die verplichten voor personen vanaf 6 jaar.

De 3 G’s in Frankrijk

Om Frankrijk in te reizen hoef je niet meer te voldoen aan de 3-G-regel sinds 1 augustus 2022. Maar wat zijn de eisen van deze 3 G’s en hoe lang zijn deze geldig? We zetten de eisen voor het vaccinatiebewijs, herstelbewijs en testbewijs hieronder voor je op een rijtje.

1. Gevaccineerd: je telt als volledig gevaccineerd wanneer je twee vaccinaties en een booster hebt ontvangen. Deze booster heb je binnen 4 maanden na je laatste coronavaccinatie gekregen. Met twee vaccinaties en een herstelbewijs word je ook gezien als volledig gevaccineerd.

2. Genezen: je telt als hersteld (genezen) als je kunt aantonen dat je minimaal 11 dagen en maximaal 4 maanden geleden corona hebt gehad. Hiervoor kun je een positieve PCR-test laten zien.

3. Getest: je telt als getest als je een negatieve testuitslag kunt laten zien. Dit mag een PCR-test of antigeentest zijn van maximaal 24 uur oud.

Coronamaatregelen andere Alpenlanden

Frankrijk is niet het enige wintersportland waar je tijdens winter 2022/2023 misschien te maken kunt hebben met coronamaatregelen. Ook in Italië, Zwitserland en Oostenrijk kunnen er maatregelen komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in