Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVEBLOG Coronavirus wintersport

Elke dag het laatste wintersportnieuws

LIVEBLOG – Het laatste nieuws op het gebied van wintersport en het coronavirus vond je in dit blog. Dit blog wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste informatie over corona in de Alpenlanden. Voor actuele informatie over het coronavirus in Nederland, ga naar RIVM.nl.

Laatste nieuws uit wintersportregio’s

Wij willen jullie op de hoogte houden van het laatste ‘coronanieuws’ vanuit de skigebieden. In dit LIVEBLOG coronavirus wintersport vind je de laatste updates. Zodra er nieuws naar buiten komt, melden wij dit op deze plek in het blog.

Nieuws coronavirus wintersport 2022/2023

Hier delen we het laatste nieuws op het gebied van corona en wintersport 2022/2023 met je. De informatie wordt steeds vernieuwd, dit is de laatste informatie.

DI 12-12-2022 | 9.00 uur: de Franse minister van Volksgezondheid roept de wintersporters op om een mondkapje te dragen in de skiliften. Het is de verantwoordelijkheid van de burger, er zijn dus geen officiële regels of wetten.

WO 19-10-2022 | 12.00 uur: Voorlopig geen mondkapjesplicht in de Oostenrijkse skiliften. De maatregelen worden niet aangepast voor de komende drie maanden, zolang er geen grote verandering zijn in de coronacijfers. Dat is besloten door de Minister van Volksgezondheid in Oostenrijk. Voor nu heb je alleen een mondkapjesplicht met FFP2-mondkapje in de ziekenhuizen, bejaarden- en verpleeghuizen en dokterspraktijken in Oostenrijk.

MA 17-10-2022 | 7.00 uur: Ondanks de oplopende cijfers in Oostenrijk zal de World Cup in Sölden starten zonder maatregelen. De medische afdeling van FIS heeft een drietraps protocol opgezet voor corona. Het stoplicht staat op dit moment op groen voor het evenement. Dit betekend: geen testen of andere grote beperkingen. Maskers zijn niet verplicht, wel wordt het aangeraden om deze binnen te dragen – wordt gezegd door de FIS-woordvoerster. Hier lees je er meer over in de Tiroler Tageszeitung.

Het is nu niet van toepassing maar als het stoplicht naar oranje zou gaan, wordt er getest met antigeentests op het evenement. Bij rood komen alle maatregelen van de afgelopen twee jaar terug. Dit betekent het PCR-testen en het verplicht dragen van maskers.

WO 12-10-2022 | 20.00 uur: In Salzburg wordt er rekening gehouden met het eventueel terugkomen van de maskerplicht en toegangscontroles in Ski amadé aankomende winter. Dit is besproken in een persconferentie in Linz, door Wolfgang Hettegger de voorzitter en CEO van Ski amadé.

Situatie per land

Wil je op wintersport naar een bepaald land of heb je al geboekt? En wil je weten welke regels er in dat land gelden? We hebben een kort overzicht gemaakt van de situatie per land. Zo kun je zien welke restricties er gelden op dit moment. Ook vind je hier het reisadvies per wintersportland.

Oostenrijk

Het reisadvies voor heel Oostenrijk staat op geel. Reizen is mogelijk, maar niet zonder risico’s.

›› Reisadvies Oostenrijk

Zwitserland

Het reisadvies voor heel Zwitserland staat op geel. Een overzicht van alle regels m.b.t. het coronavirus in Zwitserland vind je hier.

›› Reisadvies Zwitserland

Frankrijk

Op dit moment staat het reisadvies voor heel Frankrijk op geel. Een overzicht van alle coronaregels in Frankrijk vind je hier.

›› Reisadvies Frankrijk

Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland staat op geel. Bekijk hier een overzicht van alle coronaregels in Duitsland en hier die per deelstaat gelden.

›› Reisadvies Duitsland

Italië

Het reisadvies voor Italië staat op dit moment op geel. Bekijk hier een overzicht van alle coronaregels in Itaië.

›› Reisadvies Italië

Tsjechië

Het reisadvies voor heel Tsjechië staat op groen. Bekijk hier een overzicht van alle coronaregels in Tsjechië.

›› Reisadvies Tsjechië


* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid van het land zijn opgesteld.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in