Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Val Gardena maakt coronamaatregelen winter 2020/2021 bekend

Wintersportredacteur

Ook Val Gardena heeft de coronamaatregelen voor de winter van 2020/2021 bekendgemaakt. Vanaf 4 december is skiën hier weer mogelijk, alleen moet je wel rekening houden met bepaalde regels vanwege het coronavirus. Een overzicht van de coronamaatregelen in Val Gardena vind je in dit artikel.

Coronamaatregelen Val Gardena winter

Covid-19 houdt iedereen in z’n greep. Om toch van een veilige wintersport te kunnen genieten, hebben veel skigebieden inmiddels coronamaatregelen opgesteld. Die maatregelen komen bovenop de door de overheid opgestelde regels en veiligheidsvoorschriften. Tijdens skiseizoen 2020/2021 moet je met onderstaande coronamaatregelen rekening houden in Val Gardena.

Algemeen

Alle openbare ruimten worden regelmatig gedesinfecteerd. Het gaat hier onder andere om restaurants, liftstations, skiliften en toiletten. Ook vind je verspreid in het skigebied mogelijkheden om je handen te desinfecteren. Er zijn veiligheidsschermen geplaatst om medewerkers van gasten te scheiden. Ook zijn medewerkers opgeleid om te controleren dat de regels worden nageleefd. Bij deze zogeheten ‘stewards’ kun je ook terecht voor eventuele vragen.

Maximaal aantal bezoekers en liften voor 50% in gebruik

Om drukte te voorkomen, wordt een maximaal aantal bezoekers toegelaten tot het skigebied. Daarnaast worden gondels voor slechts 50% gebruikt, wat wil zeggen dat in een 10-persoons gondel maar 5 mensen mogen zitten. Het dragen van een chirurgisch gezichtsmasker (FFP2-masker) is verplicht in de lift.

Afstand houden

Zorg ervoor dat je afstand van andere personen houdt. De regel is 1 meter afstand in de Italiaanse regio. Als je geen 1 meter afstand van elkaar kunt houden, dan draag je mond- en neusbescherming.

Skiliften en skibussen

Mond- en neusbescherming is verplicht waar de minimale afstand niet kan worden gehouden én bij de kassa’s van de skiliften, liftstations, in de skibus en in de skilift. Zet raampjes van gondels zo veel mogelijk open. Het skigebied zet extra skibussen zodat het aantal personen beter kan worden gespreid.

Skipas, skiverhuur en skischolen

Boek de skipas vooraf online. In de ‘Ticket Box’ kun je de skipas vervolgens op elk gewenst moment afhalen. Je vindt deze boxen bij de kassa’s van de skiliften. Het vooraf online boeken geldt ook voor skiverhuur en skiles. Skiles vindt plaats in kleinere groepen dan anders.

Flexibele annuleringsvoorwaarden

Veel accommodaties in Val Gardena hebben de annuleringsvoorwaarden aangepast. Zo kun je bijvoorbeeld gratis annuleren in het geval van een negatief reisadvies van de overheid. Check dit wel even vooraf bij de accommodatie. De voorwaarden zijn niet overal gelijk. Ook voor skischolen en skiverhuur zijn de annuleringsvoorwaarden aangepast. Mocht je bijvoorbeeld 48 uur voor aanvang positief testen op het coronavirus, dan krijg je al je geld terug. Lees hier meer.

Medewerkers

De lichaamstemperatuur van het personeel wordt dagelijks gecontroleerd. Ook moeten zij zich regelmatig laten testen op het coronavirus.

Berghutten

Mond- en neusbescherming is verplicht als je rondloopt in restaurants. Aan tafel mag dit af.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in Val Gardena

Op iets meer dan 1000 km rijden vanaf Utrecht, ligt het Val Gardena (Gröden in het Duits). Een prachtig dal met drie sfeervolle dorpen en een geweldig skigebied. Continu geniet je van het uitzicht op de machtige bergwereld van de Dolomieten. Niet voor niets zijn die in 2009 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Het skigebied van Val Gardena telt zo’n 175 km aan pistes. Tel je daar ook de verbindingen met onder andere Arabba, Alta Badia en Val di Fassa bij op, dan kom je al snel op ruim 500 km aan pistes.

Het skigebied is ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder type wintersporter meer dan genoeg te bieden. Van brede blauwe afdalingen voor beginners, tot een pittige zwarte World Cup-piste voor gevorderden. Uiteraard mag de prachtige Sellaronda skitocht ook niet ontbreken! Trek gekregen van al dat skiën? Er is altijd wel een fijne berghut waar je even kunt pauzeren. Uiteraard met de lekkerste Italiaanse én Zuid-Tiroler gerechten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in