Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Coronamaatregelen Val Thorens winter 2020/2021 bekend

Wintersportredacteur

Over iets meer dan een maand gaat het skiseizoen in Val Thorens van start. Op 22 november 2020 om precies te zijn. Dat winterseizoen zal dankzij COVID-19 anders zijn dan alle andere jaren. Natuurlijk mag dit de pret niet drukken. Wel moet je tijdens je wintersport in Val Thorens rekening houden met coronamaatregelen. Een overzicht van die regels en richtlijnen vind je in dit artikel.

Coronamaatregelen Val Thorens

Val Thorens heeft coronamaatregelen opgesteld om eventuele besmettingen met het virus te voorkomen en om jou van een fijne wintersport te laten genieten. De maatregelen komen bovenop de door de overheid gestelde regels en richtlijnen. Een overzicht van de coronamaatregelen in Val Thorens voor winter 2020/2021 vind je hieronder.

Algemeen

De basisregels voor Val Thorens zijn duidelijk: draag een mondkapje als je geen 1 meter afstand kunt houden én in alle openbare publieke ruimtes, hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje, omhels elkaar niet en was regelmatig je handen. In het skigebied vind je voldoende middelen om jezelf tussentijds te desinfecteren. Uiteraard desinfecteert het skigebied alle openbare ruimtes regelmatig.

Mond- en neusbescherming

Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf een leeftijd van 11 jaar. Onder andere bij de haltes van de skibussen, in de skibussen, bij de liftstations en in alle skiliften. Daarnaast moet je een mondkapje dragen in de wachtrij voor de skilift, bij verhuurbedrijven en in alle andere openbare, gesloten ruimtes. In het skigebied vind je bordjes met een hamster met mondkapje die aangeven waar het dragen van een mondkapje verplicht is.

Skiliften en skibussen

In skibussen en skiliften is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is mogelijk dat de capaciteit van skiliften wordt verminderd en dat er minder personen per stoeltje of gondel zijn toegestaan.

Berghutten en restaurants

Als je rondloopt in een restaurant of berghut, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan of om aan tafel te gaan zitten, ben je verplicht een mondkapje te dragen. Tafels staan op minimaal 1 meter afstand van elkaar en alleen bediening is toegestaan. Alles wordt regelmatig gedesinfecteerd en ook vind je hier voldoende mogelijkheden om jezelf te desinfecteren.

Skischolen

Bij de verzamelplaats van de skischool is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar. Dus ook voor skileraren. Dit geldt voor het begin en einde van de skilessen. Tijdens het volgen van de lessen mag het mondkapje af, maar niet als je in de rij voor de lift staat of in de lift zit. Er is handalcohol beschikbaar, zodat je jezelf tussentijds kunt desinfecteren.

Clean United Label

Val Thorens werkt met het ‘Clean United Label’. Dit betekent dat het skigebied zich aan de regels en richtlijnen houdt om ieders veiligheid én gezondheid te garanderen. Dit label is niet alleen in het leven geroepen voor sanitaire protocollen, maar ook voor maatregelen om het virus te bestrijden. Ga jij op wintersport naar het skigebied? Dan ben je automatisch ambassadeur van het label. Houd je aan de regels, neem verantwoordelijkheid en zorg samen voor een fijne en veilige wintersport.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in Val Thorens

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Van vroeg in het najaar tot ver in het voorjaar kun je hier op de latten staan. Vanuit het autovrije dorp heb je toegang tot het gigantische skigebied Les Trois Vallées. Met ruim 600 km aan pistes is er voor ieder type wintersporter meer dan voldoende mogelijk. Beginners kunnen lessen volgen bij de skischolen, terwijl gevorderden prachtige tochten in het skigebied kunnen maken. Trek gekregen in een lekere steak tartaar of Tartiflette? Er zijn genoeg fijne berghutten waar je tussendoor even kunt pauzeren. En wil je na het skiën nog iets leuks doen? Ook dat kan. Ga bijvoorbeeld wandelen of maak een tocht met sneeuwscooters.

>>> Overzicht coronamaatregelen in andere skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in