Coronamaatregelen Ski Arlberg winter 2020/2021

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Op vrijdag 4 december 2020 gaat het skiseizoen van Ski Arlberg van start. Vanaf dat moment kun je weer genieten van de pistes van één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Door het coronavirus is dat dit seizoen wel anders dan anders. Om ieders veiligheid te garanderen, heeft Ski Arlberg coronamaatregelen opgesteld. Een overzicht van de coronamaatregelen die aankomende winter gelden in Ski Arlberg vind je op deze pagina.

Coronamaatregelen Ski Arlberg

Als je tijdens skiseizoen 2020/2021 op wintersport gaat naar Ski Arlberg, dan moet je rekening houden met bepaalde coronamaatregelen. Deze regels en richtlijnen komen bovenop de Covid-19 maatregelen die door de overheid zijn getroffen. Op die manier doet het skigebied er alles aan om jou van een fijne én veilige wintersport te laten genieten. Hieronder vind je een overzicht van de coronamaatregelen in Ski Arlberg. Bedenk wel dat deze lijst aan verandering onderhevig is en dat er altijd een update kan komen. Check dit dus even voordat je op wintersport gaat!

Algemene informatie en regels

 • Bij de liftstations vind je borden of informatiezuilen met alle informatie over de geldende regels. Uiteraard in verschillende talen.
 • Er zijn voldoende mogelijkheden voor desinfectie aanwezig in het skigebied.
 • Betaal zo veel mogelijk contactloos.
 • Het skigebied raadt aan om de app ‘STOPP CORONA’ te downloaden. Deze app is van het Rode Kruis en helpt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarnaast is het aan te raden om ook de Ski Arlberg-APP te downloaden. Deze app verstuurt pushberichten en geeft nuttige informatie over het skigebied.

Mond- en neusbescherming

 • Mond- en neusbescherming is verplicht bij alle liftstations, in zones waar je moet wachten, bij de kassa’s en in alle skiliften.
 • Naast mondkapjes zijn ook buffs, bandana’s en skimaskers toegestaan als mond- en neusbescherming. Voorwaarde is wel dat mond én neus beide volledig bedekt zijn.
 • In skiliften en in de liftstations is een FFP2-masker verplicht vanaf 14 jaar. Vanaf 6 jaar is een normaal mondkapje verplicht.
 • Mond- en neusbescherming is ter plaatse te koop.
 • Openbare ruimtes, zoals skiliften, wachtruimtes en toiletten worden regelmatig gedesinfecteerd.

Skiliften en skibussen

 • FFP2-makser is verplicht in alle liften. Dus niet alleen in gondels en stoeltjesliften, maar ook (met 2 personen in) sleepliften.
 • De liften worden gevuld tot maximaal 50% van de capaciteit. Dit betekent bijvoorbeeld 5 mensen in een 10-persoonsgondel of 3 personen in een 6-persoons stoeltjeslift.
 • Wachtrijen worden zo gecoördineerd dat afstand houden mogelijk is. Mond- en neusbescherming is verplicht.

Skipassen

 • Mogelijk komt er aan het begin van het skiseizoen een systeem, waarbij je de skipas online aanschaft en vervolgens ophaalt in speciale Pickup-Boxen. Ook komen er ticketautomaten.
 • Bij meer dan 250 deelnemende accommodaties kun je de skipas ter plaatse kopen.
 • Bovenstaande opties zijn bedacht om rijen bij de kassa’s te verminderen. Je skipas bij de kassa’s van de liftstations kopen blijft wel mogelijk.

Personeel

 • Medewerkers worden voordat ze voor het eerst met gasten in contact komen, getest op het coronavirus. Ook tijdens het seizoen moeten zij zich regelmatig laten testen.
 • Alle medewerkers die met gasten in contact komen, moeten mond- en neusbescherming dragen.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in Ski Arlberg

Met ruim 300 km aan pistes behoort Ski Arlberg tot de grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk. En dat niet alleen, door de natuurlijke ligging is het skigebied ook nog eens ontzettend sneeuwzeker. Beginner, gevorderde, kind of volwassene, iedereen vindt hier meer dan genoeg mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Er zijn meerdere skischolen, er zijn genoeg leuke berghutten en ook na het skiën is er van alles te doen.

Tijdens je wintersport in Ski Arlberg kun je overnachten in verschillende dorpen. Van het rustige Stuben am Arlberg tot het levendige St. Anton am Arlberg. Staat een ontmoeting met het koningspaar op je bucketlist? In de voorjaarsvakantie is de kans groot dat je ze hier tegenkomt!

>>> Overzicht van alle coronamaatregelen die nu bekend zijn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in