Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voorlopig geen mondkapjesplicht in Oostenrijkse skiliften

Mondkapje afval sneeuw

© Pixabay

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse overheid heeft vandaag bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen, die tot 23 oktober 2022 zouden gelden, met nog eens drie maanden worden verlengd. Er blijft een mondkapjesplicht in onder andere ziekenhuizen, maar voor andere openbare binnenruimtes is dit slechts een advies. Goed nieuws: er komt voorlopig geen mondkapjesplicht voor skiliften in Oostenrijk.

Coronaregels in Oostenrijk

Tiroler Tageszeitung meldt dat de Oostenrijkse Minister van Volksgezondheid, Johannes Rauch, zojuist bekend heeft gemaakt welke coronaregels er voorlopig gelden. De huidige maatregelen worden met nog eens drie maanden verlengd. Wat wordt aangeraden door Rauch is het dragen van een mondkapje als je binnen bent en klachten hebt, maar voor nu is er geen noodzaak voor aanvullende maatregelen. “Natuurlijk zullen we reageren als de situatie de komende weken veranderd”, benadrukte Rauch.

››› Volg alle recente nieuws rondom het coronavirus en de wintersport via het LIVEBLOG

Mondkapjesplicht in de Oostenrijkse skiliften

Dit nieuws betekent ook dat er voor nu nog geen mondkapjesplicht komt in de Oostenrijkse skiliften. Voorlopig geldt er alleen een mondkapjesplicht (FFP2) in ziekenhuizen, bejaarden- en verpleeghuizen en dokterspraktijken in Oostenrijk. Voor de wintersport zijn er nog geen grote maatregelen waar je rekening mee hoeft te houden. Alle updates over de coronamaatregelen in Oostenrijk kun je in dit artikel volgen.

Je kunt dus alweer rustig beginnen met zoeken naar aanbiedingen voor de wintersport in Oostenrijk aankomende winter! Kijk bijvoorbeeld eens bij een van deze aanbieders:

Coronacijfers in Oostenrijk

In de afgelopen weken liepen de coronacijfers weer op in Oostenrijk, maar dit is verminderd in de afgelopen dagen. “Na de sterke stijgingen van de afgelopen weken hebben we de ontwikkeling van zeer nabij gevolgd en een nauwkeurige inschatting gemaakt van de epidemiologische ontwikkelingen. De situatie is sinds een paar dagen aan het versoepelen, dus het is logisch om de bestaande regels voorlopig te verlengen”, aldus Rauch.

Momenteel is het volgens Rauch van belang dat iedereen geboosterd wordt, zodat bij een komende coronagolf iedereen beschermd is en er geen overbelasting van het gezondheidssysteem in Oostenrijk komt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in