Coronamaatregelen Sauerland winter 2020/2021

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Een wintersport in het Sauerland is bij veel Nederlanders populair. Vanaf Utrecht rijd je er in iets meer dan 3 uur naartoe, de skigebieden zijn lekker overzichtelijk en een skipas is veel goedkoper dan bijvoorbeeld in de Alpen. Als je in 2020/2021 op wintersport gaat naar het Sauerland, dan moet je rekening houden met coronamaatregelen. De coronamaatregelen in het Sauerland zijn inmiddels bekendgemaakt. Een overzicht vind je op deze pagina.

De maatregelen zijn aan verandering onderhevig. Voor de actuele maatregelen bezoek je de website van het skigebied.

Coronamaatregelen Sauerland

Het Sauerland is een populaire wintersportbestemming met meerdere skigebieden. Je kunt hier niet alleen skiën in het bekende Willingen en Skiliftkarussel Winterberg, maar ook in Postwiese – Neuastenberg, Altastenberg, Züschen, Sahnehang, Bödefeld-Hunau en Ruhrquelle. Als je tijdens skiseizoen 2020/2021 kiest voor een wintersport naar één van deze skigebieden, dan moet je rekening houden met coronamaatregelen. Voor nu heeft de Duitse overheid nog geen officiële wintersport coronaregels bekendgemaakt. Daarom moet je rekening houden met de algemene regels die gelden vanuit de overheid en de regels die door het Sauerland zijn opgesteld.

In het Sauerland hebben ze de afgelopen maanden druk vergaderd over de coronamaatregelen voor aankomende winter. Deze regels gelden naar waarschijnlijkheid in alle skigebieden. De eerste coronamaatregelen voor het Sauerland zijn door Postwiese – Neuastenberg bekendgemaakt, een klein gebiedje met zo’n 8 km aan pistes, vlakbij het welbekende Winterberg. Een overzicht lees je hieronder.

COVID-19 regels en richtlijnen:

  • Mond- en neusbescherming is verplicht in alle skiliften, in het openbaar vervoer, in taxi’s, winkels, supermarkten, openbare gebouwen en in wachtrijen (dus ook voor de skilift).
  • Houd altijd 1,5 meter afstand. Als dit niet kan zet je een mondkapje op.
  • In berghutten en in de skiverhuur gelden de algemene regels die de Duitse overheid heeft opgesteld voor de horeca en detailhandel. Je moet dus binnen een mondkapje dragen, behalve als je aan tafel zit in een restaurant.
  • Niet meer dan 10 personen aan één tafel.
  • Zwembaden en sauna’s zijn open, maar onder strikte hygiëne omstandigheden.
  • Geen après-ski zoals je gewend bent.
  • Naast mondkapjes zijn ook buffs, skimaskers en sjaals toegestaan.
  • Je zit nooit langer dan 15 minuten in de lift. Oftewel onder de kritische grens van 15 minuten.

* Deze lijst is nog niet volledig. Houd daarom de website van het ministerie van Gezondheid van Duitsland en de website van het Sauerland. Check ook altijd voor vertrek het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid. Let op: vanwege de huidige coronasituatie zijn risicogebieden uit Nederland niet welkom in Duitsland, mits zij een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur.

>>> Algemene coronaregels Duitsland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in