Coronamaatregelen Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau winter 20/21

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een familievriendelijk skigebied in Tirol. Sinds december 2020 is skiën hier weer mogelijk. Wel moet je deze winter rekening houden met veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus. Een overzicht van de coronamaatregelen in Ski Juwel vind je op deze pagina.

De veiligheid en gezondheid van gasten, personeel en lokale bewoners staat op nummer 1 in Ski Juwel. Daarom heeft het skigebied richtlijnen en regels opgesteld om eventuele besmetting te voorkomen. Deze maatregelen komen bovenop de door de overheid gestelde maatregelen.

Coronamaatregelen Ski Juwel

Benieuwd met welke coronamaatregelen je in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau rekening moet houden tijdens skiseizoen 2020/2021? We hebben ze allemaal voor je gebundeld op deze pagina. Zo weet jij waar je aan toe bent als je kiest voor een wintersport naar het skigebied. Houd er wel rekening mee dat al deze maatregelen aan verandering onderhevig zijn.

Algemene informatie en regels

 • Verspreid in het skigebied vind je informatieborden over de geldende regels. Onder andere bij de ingang van de skiliften.
 • Er zijn voldoende mogelijkheden om jezelf te desinfecteren.
 • Je dient het liefst contactloos te betalen.
 • Skipassen kun je online aanschaffen. Heb je nog een oude skipas van Ski Juwel? Dan kun je er online een nieuwe op laden, net zoals je dat doet voor het openbaar vervoer in Nederland.
 • Koop je een nieuwe skipas online? Houd er rekening mee dat per post versturen enkele dagen kan duren.
 • Voel je je tijdens de wintersport ziek? Blijf dan in de accommodatie en bel de gezondheidshotline 1450 of neem contact op met een arts. Dit geldt ook als iemand anders in het gezelschap klachten heeft.

Mond- en neusbescherming

 • Mond- en neusbescherming is verplicht in skibussen, gondels en stoeltjesliften. Let op: voor skiliften en in de liftstations dient dit een FFP2-masker te zijn.
 • Ook moet je mond- en neusbescherming dragen in alle gesloten ruimtes van de liftmaatschappij, zoals openbare toiletten, bij de kassa’s, restaurants, skidepots, winkels, wachtruimtes en daar waar je de gondel in- of uitstapt.
 • Bij drukte zet het skigebied extra skibussen in om daarmee de capaciteit te verhogen.

Skiliften en skibussen

 • Wachtrijen worden zo georganiseerd dat afstand houden mogelijk is. Mond- en neusbescherming is verplicht. Let op: voor skiliften en in de liftstations dient dit een FFP2-masker te zijn.
 • De liften worden gevuld tot maximaal 50% van de capaciteit. Dit betekent bijvoorbeeld 5 mensen in een 10-persoonsgondel of 3 personen in een 6-persoons stoeltjeslift.
 • Gondels worden regelmatig gedesinfecteerd. Ramen moeten continu openblijven voor ventilatie.

Berghutten en restaurants

 • Bij bergrestaurants is mond- en neusbescherming verplicht als je rondloopt.
 • Wanneer je aan tafel zit, kan het mondkapje af.

Personeel

 • Alle medewerkers die met gasten in contact komen, moeten een mondkapje dragen. Ook worden zij dagelijks getemperatuurd.
 • Medewerkers worden regelmatig getest op het coronavirus.

Events

 • De meeste events zullen dit jaar niet doorgaan.
 • Een aantal geselecteerde events, zoals de Open Faces Freeride Contest, zullen wel doorgaan. Wel gelden hier strikte veiligheidsregels. Ook zijn er mogelijk livestreams zodat je op afstand mee kunt kijken.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in Ski Juwel

Wanneer je op zoek bent naar een familievriendelijk skigebied in Oostenrijk, dan ben je in Ski Juwel aan het juiste adres. Sinds Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden zijn middels een gondel vanuit Inneralpbach naar de Schattberg, heb je hier toegang tot 109 km aan pistes. Het skigebied is ontzettend veelzijdig en heeft voor ieder type skiër meer dan genoeg te bieden. Van brede blauwe afdalingen om op te oefenen, tot heerlijk lange dalafdalingen en een aantal pittige zwarte pistes.

In het skigebied vind je genoeg leuke berghutten waar je ’s middags heerlijk kunt lunchen. Er zijn meerdere skischolen (mét Nederlandssprekende skileraren) en ook na het skiën is er genoeg te doen. Overnachten kan in verschillende dorpen. Stuk voor stuk met hun eigen kenmerken en karakter. Benieuwd naar onze tips? Check dan even de 24 UUR IN video hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in