Stubaital

Het Stubaital is een dal waarin verschillende deelgebieden te vinden zijn. Reken hier op diversiteit, want ieder gebied heeft weer andere kenmerken. Je vindt hier onder andere de Stubaier Gletscher, die jaarlijks door veel Nederlanders wordt bezocht.

Het Stubaital telt vier deelgebieden. Deze zijn niet met elkaar verbonden, maar wel prima bereikbaar per skibus of auto. In totaal telt het skigebied 140 pistekilometers. Maak je op deze wintersportbestemming niet druk om sneeuwzekerheid, variatie of gezelligheid. Al deze elementen vind je in het Stubaital eenvoudig.

Skiinformatie Stubaital

Beoordelingen Stubaital

Algemene informatie Stubaital

Het Stubaital heeft vrijwel ieder type wintersporter wel iets te bieden. Er kunnen niet echt tochten worden geskied, maar de losse deelgebieden zijn prima bereikbaar. Daarnaast kun je profiteren van een lang winterseizoen op de Stubaier Gletscher. In het Stubaital vind je naast de gletsjer de drie deelgebieden Schlick 2000, Elfer en Serles. Schlick 2000 telt bijna 30 kilometer aan pistes en is vanaf het plaatsje Fulpmes te bereiken. Voor beginners zijn er oefenweides en voor de jonge wintersporters een kinderland. Als beginnende skiër kun je ook prima uit de voeten op de brede blauwe pistes, die het grootste gedeelte van het skigebied beslaan. Heb je al meer ervaring, dan kom je beter aan je trekken op de rode en zwarte afdalingen. Serles is een klein deelgebied waar rust de boventoon voert. Het is een heerlijke uitvalsbasis voor beginners, mede door de kleinschaligheid en het niveau van de afdalingen. Het deelgebied is te bereiken via het plaatsje Mieders.

Verblijf je in Neustift, dan heb je direct toegang tot het kleinschalige Elfer. Hier vind je een oefenpiste en een kinderland. Het deelgebied telt maar 10 pistekilometers, wat dus eigenlijk al duidelijk maakt dat je de pistes binnen korte tijd wel gezien hebt. Kijk je naar de verdeling van de pistes, dan is Elfer een fijne plek voor gevorderden. Je vindt er pistes waar de geoefende techniek een vereiste is. De Stubaier Gletscher is veruit het populairst vergeleken de andere deelgebieden in het Stubaital. Je vindt hier ruim 60 pistekilometers die geleidelijk overlopen in moeilijkheid. Zowel gevorderde skiërs als beginners kunnen er uit de voeten. Op een aantal maanden na is de gletsjer het hele jaar geopend. Naast skiën valt er ook een hoop gezelligheid te beleven in het Stubaital. Ruil de skihelm om voor een feestmuts en duik de gezellige, traditionele après-ski in.

Restaurants in Stubaital

Der Hoferwirt

Village 12

Jagdhütte

Stubaital Str. 82

Herr Klaus

Dorf 15

Essbar

Gewerbepark 9

Kirchbrücke

Kirchbrücke 3

Kegelbahn s´Kasermandl

Obere G. 14

Zur Huisler Stube

Bahnstraße 25

Gasthof Gröbenhof

Gröben 1

Pizzeria Casanova

Riehlstraße 5

Der Hoferwirt in Neustift wordt omringd door traditionele elementen, waaronder de kerk. Het restaurant zelf heeft traditie tevens hoog in het vaandel staan, maar combineert dit met de laatste innovaties. Geniet van een culinair aanbod gericht op de lokale ingrediënten. Denk hierbij aan lam, kalf, geitenkaas, vissoorten en nog veel meer. De gerechten worden gemaakt van natuurlijke producten uit de boerderij van de eigenaren van het hotel-restaurant of van lokale partners. Geniet van een Tirools georiënteerde keuken en een rustige, doch gemoedelijke avond in der Hoferwirt.

Der Hoferwirt

Village 12 A-6167 Neustift

Tel: +43 5226 2201 Mail: info@hoferwirt.at Web: https://www.hoferwirt.at/

De Jagdhütte is een typisch Oostenrijks restaurant. Geniet hier van lokale specialiteiten. Er is een ruime keuze uit gerechten en dus voor ieder wel wat wils. Is het lekker weer, dan kun je buiten op het terras plaatsnemen. Verwacht hier geen uitzonderlijke gerechten, maar gewoon wat je gewend bent in een Oostenrijks skigebied.

Jagdhütte

Stubaital Str. 82 6167 Neustift im Stubaital

Tel: +43 5226 2668 Mail: office@jagdhuette.at Web: http://www.jagdhuette.at/

Herr Klaus is een gezellig restaurant en net even anders dan de traditionele berghutten die je veel ziet in Oostenrijkse skigebieden. Dit is namelijk een trendy adres, waar je heerlijke burgers en steaks kunt eten. Het restaurant ligt middenin het dorp Neustift. Let wel op: het kan er druk zijn, dus reserveer van tevoren.

Herr Klaus

Dorf 15 6167 Neustift im Stubaital

Tel: +43 660 2171809 Mail: restaurant@herrklaus.at Web: http://www.herrklaus.at/

De Essbar in Mieders is een kleinschalig restaurant met een bijpassend, kleine menukaart. Je hebt misschien niet heel veel keuze, maar wel kun je rekenen op een goede kwaliteit van de gerechten die geserveerd worden. De Essbar werkt met lokale, verse producten. Verder is de keuken gericht op Italiaanse specialiteiten. Geniet van heerlijke pizza's met originele toppings en laat je verwennen in de besneeuwde bergen. Geen zin om in het restaurant te eten? Neem dan een maaltijd mee naar je verblijf. Met lekker weer kun je plaatsnemen op het terras en regelmatig zijn er live-concerten. Al met al, een leuk adresje om eens langs te gaan!

Essbar

Gewerbepark 9 6142 Mieders

Tel: + 43 650 8301886 Mail: info@restaurant-essbar.at Web: http://www.restaurant-essbar.at/

Restaurant Kirchbrücke in Mieders is een klein familierestaurant. De specialiteiten van deze locatie is de forel en kreeft. Deze worden door het restaurant uit de rivier in het gebied gevist. Verder kun je er ook de welbekende schnitzel of goulash soep bestellen. Lokaler vind je het bijna niet. De meeste ingrediënten komen uit de regio zelf.

Kirchbrücke

Kirchbrücke 3 A-6142 Mieders

Tel: +43 (5225) 62489 Mail: kirchbruecke@aon.at Web: http://kirchbruecke.com/

De Kegelbahn s´Kasermandl in Mieders heeft, net als veel andere eetgelegenheden, een Tirools georiënteerde keuken. Je kunt hier eten, maar ook gezellig bowlen. Geniet eerst van de lokale keuken en vervolgens voor een leuke activiteit.

Kegelbahn s´Kasermandl

Obere G. 14 6142 Mieders

Tel: +43 5225 62668 Mail: kasermandl@mieders.at Web: http://www.kasermandl.at/

Restaurant Zur Huisler Stube is niet heel bijzonder, maar zeker een prima adresje voor wie even lekker wat wil eten na het skiën. Verwacht hier een typisch Tiroolse menukaart die je regelmatig tegenkomt in de Oostenrijkse bergen. Ontdek hier en daar de unieke draai die het restaurant aan een gerecht gegeven heeft.

Zur Huisler Stube

Bahnstraße 25 6166 Fulpmes

Tel: +43 664 7912711 Mail: info@huislerstube.at Web: http://www.huislerstube.at/

Ga je naar Gasthof Gröbenhof in Fulpmes, dan stap je in een houten berghut waar Oostenrijkse tradities sterk aanwezig zijn. Je vindt het adres aan de rand van het bos. Met lekker weer kun je plaatsnemen op het zonneterras. Het restaurant behoort al sinds 1905 tot de familie Knaus. De oude boerderij is door de jaren heen wat gemoderniseerd, maar heeft haar traditionele stijl goed weten te behouden. Men werkt hier met traditionele, lokale gerechten. Versheid staat hoog in het vaandel en de meeste producten komen van de boeren uit de regio. Laat je verwennen door eenvoudige puurheid die de mooie kant van de regio naar voren laat komen.

Gasthof Gröbenhof

Gröben 1 A-6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 62442 Mail: gasthof@groebenhof.at Web: https://www.groebenhof.at/

Genieten van Italiaanse specialiteiten in de Oostenrijkse bergen, dat kan nooit kwaad. Pizzeria Casanova in Fulpmes heeft als specialiteit de pizza, maar je kunt ook kiezen uit andere internationale gerechten. Het is een populaire eetgelegenheid. Houd hier dus rekening mee en reserveer van tevoren.

Pizzeria Casanova

Riehlstraße 5 6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 64832 Mail: Web: https://ristorante-pizzeria-casanova.business.site/

Apres-ski in Stubaital

Dorfpub Stadl

Dorf 15

Schirmbar Mutterberg

Mutterberg 1

Mieders

Leo’s Stadl Bar

Riehlstraße 1

De Dorfpub Stadl in Neustift is een leuke après-skibar voor na het skiën. De hut heeft een warme inrichting en is niet al te groot. Dit maakt het traditioneel gezellig. Vanaf 18.00 uur opent de bar haar deuren en is het tijd voor een feestje. Op zoek naar een leuke plek om je dag goed af te sluiten, ga dan naar Dorfpub Stadl.

Dorfpub Stadl

Dorf 15 6167 Neustift im Stubaital

Tel: +43 660 2171809 Mail: office@dorfpub.at Web: http://www.dorfpub.at/

Aan het dalstation van de Stubaier Gletscherbahn is het 's middags al snel gezellig. Hier staat namelijk de Schirmbar Mutterberg. Veel wintersporters komen hier graag naartoe voor een drankje en een praatje. Tot een uur of 19.00 kun je er lekker feesten. Nog niet echt toe aan rust en ontspanning? Ga dan naar het centrum van Neustift om de avond te vervolgen.

Schirmbar Mutterberg

Mutterberg 1 6167 Neustift im Stubaital

Tel: +43 5226 8116 Mail: info@mutterberg.at Web: http://www.mutterberg.at/de/

Echte après-ski vind je in Mieders niet. Hiervoor kun je beter naar het nabijgelegen Neustift of Fulpmes. Drink gezellig een drankje na het skiën, maar ga daarna richting je verblijfplaats. Er is na het eten niet veel meer te doen en te beleven in het dorp. Wie in Mieders verblijft, komt vaak voor de rust en ontspanning. De volgende dag fris en fruitig op de latten staan om weer te knallen, dat is waar het hier om gaat.

Mieders

Tel: Mail: Web:

Hoewel Fulpmes bekend staat als een rustig skidorp, kun je jezelf ook wanen in een gezellige feestsfeer. In het dorp hangt namelijk ook een traditionele après-skisfeer. Leo's Stadl Bar is een van die berghutten die deze sfeer als geen ander weet te creëren. Vanaf 16.00 uur opent de bar haar deuren. De après-skihut ademt Oostenrijk en deze cultuur gaat uitstekend samen met de gezelligheid van Nederland. Ga hier voor een borrel en een praatje naartoe en sluit de dag goed af. Luister naar live muziek, doe mee met de karaoke avonden en vermaak jezelf tijdens happy hour.

Leo’s Stadl Bar

Riehlstraße 1 6166 Fulpmes

Tel: +43 5225 63301 Mail: leos-stadl-bar@aon.at Web: http://www.stadlbar.at/bar.php

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in