Coronamaatregelen Zell am See – Kaprun winter 2020/2021

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Zell am See – Kaprun is een populaire en sneeuwzekere wintersportbestemming in Oostenrijk. Je hebt hier toegang tot verschillende deelgebieden. In welk deel van Zell am See – Kaprun je ook komt deze winter, je moet rekening houden met coronaregels. Dit om de kans op eventuele besmettingen met COVID-19 zo laag mogelijk te houden. Een overzicht van de coronamaatregelen in Zell am See – Kaprun vind je op deze pagina.

Coronamaatregelen Zell am See – Kaprun

Als jij tijdens skiseizoen 2020/2021 op wintersport gaat naar Zell am See – Kaprun, dan moet je rekening houden met coronamaatregelen. Het skigebied heeft zelf een aantal regels opgesteld die aankomende winter gelden. Deze komen bovenop de coronaregels die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Benieuwd met welke coronamaatregelen je rekening moet houden in Zell am See – Kaprun? We zetten ze per categorie voor je op een rijtje.

Algemene informatie en regels

  • Was regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje (en gooi dit daarna weg in de vuilnisbak), schud geen handen en knuffel elkaar niet.
  • Verspreid in het skigebied vind je informatiezuilen die de coronamaatregelen van Zell am See – Kaprun weergeven. Ook zijn er wegwijzers die eventuele looproutes aangeven.
  • Houd 1 meter afstand tot personen die niet bij jouw huishouden horen. Is dit niet mogelijk? Draag dan mond- en neusbescherming.
  • Betaal bij voorkeur contactloos: met pin of creditcard.
  • In het skigebied vind je voldoende mogelijkheden om je handen te desinfecteren met handalcohol.
  • Regelmatige desinfectie van openbare ruimtes.

Mond- en neusbescherming

  • Het dragen van een FFP2-gezichtsmasker is verplicht op meerdere plaatsen. Onder andere bij de kassa’s van de skiliften, in alle liftstations (bij in- en uitstappen), in de skiliften, als je naar de wc gaat, in restaurants (behalve aan tafel) en in skidepots.
  • Laat gebruikte mondkapjes niet slingeren, maar gooi deze weg. Er zijn voldoende vuilnisbakken aanwezig.
  • Ben je je FFP2-masker vergeten, dan kun je deze kopen bij de liftkassa’s.

Skiliften en skibussen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in