Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Corona en wintersport in 2021/2022: hoe gaat het seizoen eruit zien?

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Hoe gaat een wintersport in 2021/2022 eruit zien door corona? De meeste Nederlanders zitten nu nog met hun hoofd bij de zomervakantie, maar in de Alpen is men al bezig met komend skiseizoen. Zoals het er nu uitziet, is de coronasituatie dan nog niet voorbij en zullen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn om te kunnen skiën. Maar wat zullen die maatregelen zijn? Hoe worden vaccinatie- en/of testbewijzen gecontroleerd? Komt er een vaccinatieplicht? Er is nog niks besloten, maar er liggen al verschillende opties op tafel. Ben jij ook benieuwd hoe komend winterseizoen eruit gaat zien door corona? We nemen een aantal opties onder de loep.

We gaan er vanuit dat we aankomende winter, ondanks corona, gewoon kunnen genieten van een welverdiende wintersport. Zeker na zo’n gemist seizoen is de zin in skiën groter dan ooit. Naar alle waarschijnlijkheid kan dat alleen met coronamaatregelen en zal een test- of vaccinatiebewijs verplicht zijn. In Oostenrijk is de discussie over hoe skiseizoen 2021/2022 eruit gaat zien in volle gang. Want hoe gaat er gecontroleerd worden of je getest of gevaccineerd bent? Wij zijn benieuwd wat er uiteindelijk besloten wordt en hoe komende winter eruit gaat zien door corona.

Fast lane voor gevaccineerde wintersporters lijkt geen oplossing

Een van de mogelijke oplossingen die op tafel lag, was een ‘fast lane’ voor gevaccineerde wintersporters. Hierbij hoeven ingeënte mensen niet te wachten in de rij voor de skilift tot iedereen zijn of haar testbewijs heeft laten zien. Toch werd deze maatregel net zo snel weer van tafel geveegd. Er zijn namelijk veel gevaccineerde wintersporters. Dit zou betekenen dat deze ‘fast lane’ helemaal niet zo ‘fast’ is en juist voor opstoppingen kan zorgen.

Skipas activeren met je Green Pass?

Een andere mogelijke oplossing komt van het bedrijf Axess. Zij zijn gespecialiseerd is in het regelen en controleren van ticketing en hebben een systeem ontwikkeld waarmee je je skipas alleen kunt activeren met een 3G-bewijs, oftewel je Green Pass. Je kunt de skipas online kopen, afhalen bij de kassa en activeren met je Green Pass bij een van de Axess-zuilen. Voor de wintersporter verandert er dus eigenlijk weinig bij het gebruik van dit systeem.

Green Pass scannen voor het activeren van je skipas corona wintersport 2021/2022
Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je komende winter je QR code moet laten scannen om een skipas te krijgen…

Komt er een vaccinatieplicht voor wintersporters?

Dan gaan er ook nog geruchten rond over een vaccinatieplicht voor wintersporters. Hierover is nog geen uitspraak gedaan, maar die zal ongetwijfeld binnenkort komen. De skigebieden streven ernaar om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, zodat het seizoen deze winter wél door kan gaan. Er gaan geruchten over een mogelijke vaccinatieplicht om te mogen skiën. Of die er daadwerkelijk komt is nog niet bekend, zodra er meer nieuws is delen we dat met je.

Zijn alle skileraren straks gevaccineerd?

Doorgaand op bovenstaande geruchten, er is een groep wintersporters die komende winter wel gevaccineerd is. De Oostenrijkse skischoolvereniging (ÖSSV) heeft afgelopen week bekendgemaakt dat er een vaccinatieplicht geld voor iedereen die de opleiding tot skileraar/-lerares wil volgen. Dit geldt voor bijna heel Oostenrijk, alleen Vorarlberg heeft aangegeven hier niet in mee te gaan. Daarnaast heeft de ÖSSV de skischolen ook aangeraden om alleen maar ingeënte leraren aan te nemen, om zo de hoogst mogelijke veiligheid te kunnen bieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in