Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oostenrijkse skischoolvereniging maakt vaccinatie verplicht voor deelname opleiding

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse skischoolvereniging heeft bekend gemaakt een vaccinatieplicht in te voeren. Deze geldt voor iedereen die wil deelnemen aan een opleiding tot skileraar. Ben je niet ingeënt tegen het coronavirus, dan mag je geen cursus meer volgen. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat de opleidingen zo veilig mogelijk door kunnen gaan. Deze maatregel gaat komende winter in bijna alle Oostenrijkse deelstaten in. Alleen de lerarenvereniging in Vorarlberg heeft aangegeven deze plicht niet in te voeren.

De ontwikkeling van het coronavirus en het steeds meer voorkomen van mutaties leiden tot grote zorgen bij de Oostenrijkse skischoolvereniging. Daarom hebben ze besloten de vaccinatieplicht in te voeren. Op deze manier hopen ze komende winter zoveel mogelijk opleidingen door te laten gaan.

Skileraaropleiding alleen mogelijk met vaccinatie

Iedereen die zijn of haar skilerarendiploma heeft gehaald, weet hoe het eraan toe gaat tijdens de opleiding: gezelligheid en hard werken gaan hand in hand. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond volg je met de hele groep lessen en trainingen om de theorie en praktijk onder de knie te krijgen. Heel leuk, maar ook hierbij gooide het coronavirus flink roet in het eten. Vorig jaar gingen slechts enkele opleidingen door en bij sommige werd na afloop vele besmettingen geregistreerd. Om deze situatie komend jaar te voorkomen ziet de Oostenrijkse skischoolvereniging maar één oplossing: de vaccinatieplicht. Hierdoor zijn de deelnemers beter beschermd tegen het virus en is de kans op besmettingen kleiner.

Bijkomend voordeel

Behalve dat de kans op besmettingen minder groot is, heeft deze maatregel nog een bijkomend voordeel. Door alleen ingeënte deelnemers toe te laten, is het aantal gevaccineerde skileraren volgend seizoen ook groter. Dat sluit weer aan bij de aanbeveling van de ÖSSV, de Oostenrijkse skischoolvereniging. Zij hebben geadviseerd om komende winter alleen gevaccineerde instructeurs in dienst te nemen. Hiermee kunnen skischolen de grootst mogelijke veiligheid garanderen voor haar gasten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in