Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

8 berghutten voor een lekkere lunch in SkiWelt

Wintersportredacteur

Als je op wintersport gaat naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, hoef je nooit lang te zoeken voor een leuke berghut. Met meer dan 80 verschillende hutten is een fijne plek voor een koffiepauze of lunch altijd binnen handbereik. Juist omdat de keuze zo reuze is, kan kiezen best lastig zijn. Daarom heb ik 8 tips voor je op een rijtje gezet.

8 berghut tips in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

1. De Rübezahl Alm

De in 1778 gebouwde Rübezahl Alm is een sfeervolle en authentieke berghut. Vanaf het terras geniet je van een schitterend uitzicht op de Wilder Kaiser. In de hut kun je terecht voor traditionele Oostenrijkse gerechten. Allemaal huisgemaakt en met veel liefde bereid. De Rübezahl Alm ligt aan dalafdaling Hartkaiser, richting Ellmau.

2. Gipfelalm Hohe Salve

Als je skiet in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, dan mag een bezoek aan de Gipfelalm op de Hohe Salve niet ontbreken. De hut ligt op 1829 meter hoogte en biedt een panoramisch uitzicht op het skigebied, de omringende bergen en de omgeving. Bijzonder om te weten is dat dit het hoogstgelegen draaiende restaurant in Oostenrijk is. De menukaart van de Gipfelalm biedt een combinatie tussen Tiroler en internationale gerechten. Hou een gaatje over, want ze hebben hele lekkere huisgemaakte taarten! Ook kun je hier terecht voor een typisch bergontbijt.

© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

3. De Tanzbodenalm

De Tanzbodenalm is een sfeervolle houten berghut, vlak naast piste 64 en dichtbij het bergstation van de Ostlift. De hut heeft een heerlijk terras waar het op zonnige dagen goed toefen is. Ga lekker zitten en laat je verwennen, want in deze berghut word je bediend. Kies uit een combinatie van Tiroler- en internationale gerechten.

4. De Fleidingalm

Jausenstation Fleidingalm is een knusse houten berghut, direct naast piste 117. De traditionele sfeer en gerechten zijn de combinatie die deze hut zo bijzonder maken. De menukaart is niet groot, maar wat er op staat is heerlijk. Vooral de goulashsoep is een aanrader. Ook leuk om te weten: al het vlees op de kaart komt van eigen boerderij. Tip: de hut organiseert rodelavonden.

5. De Choralpe

Bij het bergstation van de SkiWelt Bahn en Choralmbahn ligt op 1820 meter hoogte dit moderne bergrestaurant. In 2008 is de Choralpe compleet gerenoveerd en omgetoverd tot moderne berghut met panoramisch terras. Je kunt kiezen voor zelfbediening en bediening. De menukaart biedt allerlei Tiroler gerechten. De kaiserschmarrn zijn wat mij betreft een aanrader!

6. De Stöcklalm

De Stöcklalm ligt direct naast het dalstation van de Stöckl berglift in Söll. Dit sfeervolle restaurant heeft een traditionele uitstraling en een heerlijk zonneterras. Geen zon? Ook binnen is het erg fijn! Op de menukaart vind je een mix tussen Tiroler en internationale specialiteiten. Tip: proef het zelfgemaakte boerenbrood!

7. De Frankalm

Net boven Brixen im Thale, aan blauwe piste 7a, ligt de Frankalm. Deze knusse en authentieke berghut serveert voornamelijk Tiroler specialiteiten. Alles is huisgemaakt en dat proef je. Tip: is het koud buiten? Warm lekker binnen even op bij de kachel.

8. De Salvenalm

De Salvenalm is een gezellige berghut met groot zonneterras. Je vindt de hut vlak naast piste 21 (afdaling Hohe Salve richting Hopfgarten). Op de menukaart staan heerlijke Tiroler specialiteiten en ook kun je hier terecht voor allerlei huisgemaakte taarten. Men organiseert wekelijks huttenavonden waarvoor je je kunt opgeven.

© SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental behoort met ruim 280 km aan pistes tot één van de grootste en modernste skigebieden in Oostenrijk. Naast dat je hier kunt genieten van hele fijne berghutten, zijn er ook leuke skitochten mogelijk. Een aanrader is de nieuwste skitocht: de SkiWelt-Tour. Je vindt hier pistes van verschillende niveaus, geschikt voor ieder type wintersporter. Na afloop van de skidag is er genoeg te doen in de dorpen. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijk diner in de restaurants of van een drankje in de legendarische après-ski.

Nog meer fijne berghutten

Uiteraard is er nog veel meer keuze dan de 6 berghutten hierboven. Heb je ze allemaal getest, dan kun je verder met de rest van de berghutten in het skigebied. Uiteraard stuk voor stuk gezellig en met heerlijke gerechten.

Bekijk alle berghutten in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in