Söll

Söll is een centraal gelegen skidorp in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk. Söll ligt tussen het Kaisergebirge en de Hohe Salve. Het centrum is autovrij en mede daardoor is Söll benoemd tot het meest vriendelijke bergdorp voor voetgangers in Oostenrijk.

Hoewel je voor een echt bruisende après-ski het beste terecht kunt in Westendorf, is het in Söll zeker niet ongezellig. Er is genoeg te doen en te beleven na het skiën. De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental telt 300 kilometer aan pistes en heeft een aanbod aan afdalingen op verschillende niveaus. Bijna ieder type wintersporter komt er aan zijn trekken. 

Skiinformatie Söll

Beoordelingen Söll

Algemene informatie Söll

Söll is een skidorp gelegen in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het is het meest internationale skidorp van het skigebied, dat door onder andere Westendorf, Ellmau en Brixen im Thale gevormd wordt. Binnen een paar minuten bereik je vanaf Söll de pistes van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De variatie van dit skigebied is groot. Dat is ook niet heel verbazingwekkend als je kijkt naar de hoeveelheid pistekilometers waarover het skigebied beschikt. De 300 pistekilometers zorgen ervoor dat verschillende type wintersporters zich hier prima vermaken.

Naast skiën kun je in Söll rekenen op gastronomie, goede accommodaties en gezelligheid. Wie echt het gevoel wil krijgen in het buitenland te zijn, kan het beste richting in deze plaats terecht. Hier komt namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Westendorf, een publiek waarvan de nationaliteiten flink uiteenlopen. Ga je meer voor rust en ontspanning na een dag actief bezig te zijn geweest? Het dorp biedt deze mogelijkheid ook, waardoor je er ook terecht kunt met jonge kinderen.

Activiteiten in Söll

Huskytocht

Je gaat natuurlijk naar de besneeuwde bergen voor het skiën, maar kunt de wintersportervaring eenvoudig uitbreiden door ook andere activiteiten te ondernemen. Naar het uitoefenen van deze heerlijke sport zijn er nog andere manieren om de witte omgeving in de bergen te verkennen. In Söll is het mogelijk om een huskytocht te maken.

Nachtskiën

Söll is een gezellig skidorp. Er zijn een aantal dingen naast skiën zeker het proberen waard. Zo ook nachtskiën.

Restaurants in Söll

Auf da Muhle

Dorf 134

Dorf Stubn

Dorf 59

Ben je op zoek naar een gezellig en lekker adres om wat te eten in Söll, ga dan naar Auf da Muhle. Het restaurant richt zich de Oostenrijkse en andere internationale gerechten. Ook reserveert men hier heerlijke steaks. Dit is de specialiteit van het huis. Voor zowel de lunch als het diner kun je hier terecht. Er wordt voornamelijk gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten. Bestel een salades, tortilla's, pasta, pizza of lekker stuk vlees.  

Auf da Muhle

Dorf 134 6306 Söll

Tel: +43 5333 5161 Mail: info@aufdamuehle.at Web: http://www.aufdamuehle.at/

De Dorf Stubn in Söll is een restaurant dat zowel regionale als internationale gerechten serveert. Hier geniet men van een gemoedelijke sfeer. Neem met lekker weer plaats op het terras. De Dorf Stubn heeft in hun menukaart ook rekening gehouden met de jongste wintersporters.

Dorf Stubn

Dorf 59 6306 Söll

Tel: +43 5333 5907 Mail: restaurant@dorfstubn-soell.at Web: https://www.dorfstubn-soell.at/

Apres-ski in Söll

Red Horse Pub

Dorf 138

Ieder skidorp heeft zijn eigen karakter. Zo geniet Westendorf een wereldwijde bekendheid door de uitbundige après-ski, staat Ellmau bekend als een sportief, idyllisch dorp en is Söll de meest internationale bestemming in het skigebied. In het dorp is het prima vertoeven na een dag sportief bezig te zijn geweest. De Red Horse Pub is hier een goed voorbeeld van. Deze hut biedt een gezellige après-ski in het dorp. Avonden worden gevuld met traditionele après-ski en live muziek. Ook kan er buiten gefeest worden als het lekker weer is, want de Red Horse Pub heeft een groot terras.

Red Horse Pub

Dorf 138 6306 Söll

Tel: (0043) 676 3530940 Mail: Web: https://www.redhorse.at/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in