Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De SkiWelt-Tour: de nieuwste skitocht in de SkiWelt

Wintersportredacteur

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is met 288 km aan pistes één van de grootste en modernste skigebieden ter wereld. Ideaal voor de kilometervreters onder ons! Er zijn allerlei leuke skitochten waarmee je het skigebied kunt ontdekken. Bijvoorbeeld de ‘Best of SkiWelt skitochten’. Sinds dit jaar kan er nog een hele vette skitocht aan dat lijstje worden toegevoegd: de SkiWelt-Tour. 

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een uitdagend en uitgebreid skigebied dat ieder type wintersporter wel iets te bieden heeft. Of je nou komt voor de heerlijke pistes, fijne berghutten of de legendarische après-ski. Er zijn 9 dorpen waar je kunt overnachten. Allemaal gezellig en sfeervol. Uiteraard valt er naast skiën nog veel meer te beleven. Ga bijvoorbeeld een middag of avond rodelen of breng een bezoek aan het iglo dorp.

Twee varianten op de SkiWelt-Tour

De SkiWelt-Tour is een nieuwe skitocht in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. De skitocht kan in twee varianten worden geskied. De eerste variant is de groene route. Deze is 80 km lang, gaat met de klok mee door het skigebied en wordt verbonden door 33 skiliften. De tweede variant is de oranje route. Deze is 90 km lang, gaat tegen de klok in en wordt verbonden door 37 skiliften. Omdat er maar liefst 21 dalafdalingen zijn en je, op Kelchsau na, in alle dorpen verbinding hebt met de skitocht, kun je overal opstappen.

Als je rode pistes kunt skiën, dan is de skitocht geschikt voor jou. Wil je de hele skitocht in één dag afleggen, dan moet je wel een beetje door skiën en op tijd beginnen. Dan heb je voldoende tijd voor een kop koffie en een lunch tussendoor. Doe je het liever rustig aan? Verdeel de route dan over meerdere dagen.

SkiWelt-Tour skiën
Après-ski na afloop

Nadat je de complete SkiWelt-Tour hebt afgelegd, is het tijd om jezelf te belonen. Uiteraard doe je dat in de feestelijke après-ski van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Of je nou in Westendorf, Brixen im Thale of Ellmau bent, het is elke dag weer één groot feest.

Lees hier meer over de SkiWelt-Tour

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in