Ellmau

Ellmau is een skidorp in het Brixental en vormt samen met een aantal andere skidorpen de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Dit skigebied is een van de populairste wintersportbestemmingen onder Nederlanders. De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental telt bijna 300 kilometer aan pistes. Doordat alles met elkaar in verbinding staat, kunnen er prima tochten geskied worden door wintersporters op verschillende niveaus.

Ellmau is niet zo populair als het bruisende Westendorf, dat bekend staat als een van de gezelligste après-skibestemmingen in de Alpen. Toch is er in dit dorp genoeg te doen en te beleven. Het plaatsje straalt een traditionele sfeer uit en is niet heel groot. Na het skiën kan men hier genieten van een gezellige, doch niet al te drukke après-ski. Ben je meer toe aan rust na het skiën, dan ben je in Ellmau ook prima op je plaats.

Beoordelingen Ellmau

Algemene informatie Ellmau

Ellmau is een gezellig skidorp dat jong en oud een leuke tijd tijdens en na het skiën biedt. Het plaatsje is echter een stuk rustiger dan het bruisende, nabijgelegen dorp Westendorf. Vrijwel iedere wintersporter voelt zich in Ellmau thuis. De accommodaties en wintersportmogelijkheden zorgen ervoor dat je de vakantie af kunt stemmen op je gezelschap. Rust, ontspanning, gezelligheid en aanspraak, in Ellmau vind je het.

De diversiteit van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is groot. Alles is met elkaar verbonden en de afdalingen lopen geleidelijk over in moeilijkheid. Het skigebied heeft de beschikking over bijna 300 kilometer aan pistes. Zowel beginnende skiërs als wintersporters die al wat pistekilometers in de benen hebben zitten, kunnen hier uit de voeten. Let wel op: gevorderde skiërs moeten het doen met de vele skikilometers die af te leggen zijn en niet met de moeilijkheidsgraad. Het aanbod aan uitdagende pistes is niet heel groot. Houd er ook rekening mee dat de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental populair is en het dus druk kan worden.

Activiteiten in Ellmau

Snowtuben

Twee keer per week wordt er speciaal een baan verlicht zodat men met een snowtube naar beneden kan racen. Ook overdag is het mogelijk om gebruik te maken van de baan. Toch geven de verlichte piste en de donkere avond net even iets extra's.

Paardrijd tocht

Laat je leiden door het winterse paradijs van d SkiWelt door paarden. Neem paars in een getrokken wagen en geniet op een rustgevende manier van het berglandschap.

Restaurants in Ellmau

Memory

Dorf 39

Weinatelier Agnes

Dorf 38

Rübezahl alm - ellmau - website

Rübezahl-Alm

Faistenbichl 42

Ellmau heeft niet alleen een leuk aanbod aan après-skitenten, maar ook aan restaurants. Memory bijvoorbeeld is meer dan alleen een gezellige après-skigelegenheid. Hier kun je namelijk genieten van heerlijke pizza's, pasta's en nog veel meer Italiaans georiënteerde recepten. Even toe aan iets anders dan het traditionele Oostenrijk? Dan is Memory het juiste adres. Proef Italië en laat je verrassen!

Memory

Dorf 39 6352 Ellmau

Tel: +43 5358 2243 Mail: info@memory-ellmau.at Web: https://www.memory-ellmau.at/

Weinatelier Agnes in Ellmau is net even anders dan je wellicht gewend bent in de Oostenrijkse Alpen. Geniet hier van heerlijke wijnen en ondertussen van Tiroolse hapjes. Het restaurant verkoopt ook allerlei producten en cadeautjes, dus als je even wilt rondneuzen kan dat zeker. Leuk aan Weinatelier Agnes is dat de Oostenrijkse en Italiaanse cultuur elkaar hier ontmoeten. Drink bijvoorbeeld een heerlijk kopje espresso en proef de antipasti!

Weinatelier Agnes

Dorf 38 A - 6352 Ellmau

Tel: +43 5358 433 98 Mail: info@weinatelier-agnes.at Web: http://www.weinatelier-agnes.at/de/

Rübezahl alm - ellmau - website

Elegantie gecreëerd door traditie en nostalgie. De Rübezahl Alm in Ellmau is in bezit van een unieke charme, wat mede komt door de ligging middenin de Oostenrijkse Alpen. Niet modern, maar wel degelijk authentiek en gezellig. De berghut behoort sinds 1778 tot de familie Salvenmooser en is een populaire eetgelegenheid. Reserveer wel even van tevoren, want het kan druk worden in de Rübezahl-Alm in Ellmau.    

Rübezahl-Alm

Faistenbichl 42 6352 Ellmau am Wilden Kaiser

Tel: +43 5358 2646 Mail: info@ruebezahlalm.at Web: http://www.ruebezahlalm.at/

Apres-ski in Ellmau

Fabels

Weißachgraben 6

Ellmauer Alm

Altestraße 4b

Memory

Dorf 39

Fabels is een gezellige tent waar 's middags lekker geluncht kan worden. Rond de namiddag wordt het restaurant omgetoverd tot een ouderwetse après-skihut. Ben je klaar met skiën, dan kun je direct door naar Fabels. De bar ligt onderaan de piste bij de Hartkaiser Bahn in het skidorp. Nederlandse muziek en gezelligheid voeren hier de boventoon. Fabels heeft vermakelijke thema-avonden, waaronder Snow BBQ en Ladies Night. Ervaar hier het après-skigevoel waar Oostenrijk zo bekend om staat. Dans met je skischoenen aan op de muziek van Nederlandse dj's. Drie keer per week is er een zanger. Ook leuk: Fabels heeft een typisch Nederlandse snackmuur. Wat wil je nog meer?

Fabels

Weißachgraben 6 6352 Ellmau

Tel: +43 664 5176953 Mail: info@fabels.at Web: http://www.fabels.at

De Tiroolse gezelligheid is waar veel Nederlandse wintersporters aan toe zijn na urenlang actief bezig te zijn geweest op de witte bergen. In de Ellmauer Alm ervaar je deze gezellige sfeer uitstekend. De après-skihut staat bij het dalstation van de Vetterstätterlift. Hier vind je live-muziek, typisch Oostenrijkse nummers en zelfs cabaret. Dit adres is dan ook zeker één van de hoogtepunten in Ellmau.

Ellmauer Alm

Altestraße 4b 6352 Ellmau

Tel: +43 5358 3755 509 Mail: info@sporthotel-ellmau.com Web: http://www.ellmauer-alm.at/de/apres-ski/

Heb je ook een keer behoefte aan het Italiaanse karakter in de Tiroolse bergen? Eet in Memory een lekkere pasta of pizza en drink een glaasje prosecco, voordat je een avond lang gaat feesten. Voor Duitse schlagers en Nederlandse meezingers is Memory niet het juiste adres, maar zeker gezellig.

Memory

Dorf 39 6352 Ellmau

Tel: +43 5358 2243 Mail: info@memory-ellmau.at Web: http://www.memory-ellmau.at

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in