Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo moet je de moeilijkste skilift ter wereld gebruiken

Zit jij soms al te stunten met de ankerlift? Dan denk je vast dat het een hele kunst is om zonder problemen boven te komen. Echter ben je dan nog niet eens met de (waarschijnlijk) moeilijkste skilift ter wereld geweest. Misschien kan je dan wel wat handige tips gebruiken.

Moeilijkste skilift

De moeilijkste skilift ter wereld vinden we in Chili. Deze lift draagt zijn naam natuurlijk niet voor niks. Hier vinden we namelijk een 4-persoons sleeplift. Mocht het dus met zijn tweeën al lastig zijn, dan komen twee andere personen het nu nog even een graadje moeilijker maken.

Om bij de sleeplift te komen moet je deze aan een touwtje naar beneden trekken. Vervolgens stop je het paddenstoeltje tussen je benen en kan je op weg naar boven.

Tips

Het klinkt zo eenvoudig, maar in de praktijk werkt dit toch even anders. Vandaar even wat tips om zonder kleerscheuren boven te komen.

  • Houd de ski’s goed recht naast elkaar
  • Mocht je alleen in deze lift gaan, neem dan in het midden plaats
  • Ga je met zijn twee of meer personen verdeel dan het gewicht goed over links en rechts
  • Wacht met uitstappen tot de lift stil staat
  • Verlaat 1 voor 1 de lift

In het bovenstaande filmpje wordt alles nog even voorgedaan. Durf jij het aan om in de moeilijkste lift ter wereld te gaan?

Te moeilijk

Mocht je na het bekijken van het filmpje deze lift niet zo zien zitten kun je gelukkig nog in genoeg andere skigebieden terecht. Echter kunnen bij sommige skiliften wel verdomd lange rijen staan. Mocht je op zoek zijn naar een manier om deze rij te mijden. Kijk dan even in het artikel hieronder hoe je dat aan moet pakken.

Zo vermijd je de lange rij bij de skilift

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in