Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo vermijd je de lange rij bij de skilift

Wintersportredacteur

Je hebt er ongetwijfeld wel eens last van: de lange rij bij de skilift. Zeker als je niet de mogelijkheid hebt om buiten de schoolvakantie om op wintersport te gaan. Als je dan in zo’n lange rij staat, heb je altijd mensen die er alles aan doen om toch zo snel mogelijk in de lift te komen. 

Lange rijen

In de rijen bij de skilift zijn de mensen vaak ongeduldig en willen ze zo snel mogelijk weer de lift in. Tijdens het wachten zijn er dan ook wintersporters die voordringen en misschien wel duwen. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er mensen over je ski’s of snowboard heen gaan. Op de ski’s is het al een uitdaging om zo soepel mogelijk door de poortjes te komen als het zo druk is, maar voor snowboarders is dit al helemaal een kunst. Het is natuurlijk veel moeilijker om door de drukte heen te komen terwijl je met één been vast staat en met je andere been vooruit moet zien te komen.

 

De oplossing

Ben je als snowboarder of skiër helemaal klaar met deze drukte? Dan heeft de persoon in het onderstaande filmpje de perfecte oplossing om de lange rij bij de skilift te vermijden. Het enige wat je nodig hebt voor een plekje in de lift is goede timing en een heleboel lef. Misschien is het wel handig om de mensen in de lift even te waarschuwen. De persoon in het filmpje deed dit niet, met alle gevolgen van dien.

Binnenkort verleden tijd

Gelukkig zijn dit soort taferelen niet altijd meer nodig. Veel skigebieden vervangen hun liften om de capaciteit per uur te verhogen. Hierdoor worden de lange rijen bij skilift aanzienlijk korter en hoef je geen stunts meer uit te halen om zo snel mogelijk boven te komen.

Oow, en het is natuurlijk overbodig om te zeggen, maar we doen het toch: wij moedigen dit gedrag niet aan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in