Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ziek worden tijdens je vakantie?

Wintersportredacteur

Het is misschien wel het meest ongelukkige moment om ziek te worden. Je bent heerlijk in wintersportstemming en ’s ochtends merk je dat het lichaam niet helemaal meewerkt. De spieren zijn wat strammer, de keel doet pijn en lichtelijke hoofdpijn begint op de komen. In de grote feestoorden is de voornaamste reden een flinke kater, maar momenteel is dit niet in alle situaties het geval. Ziek worden op vakantie komt jammer genoeg veel voor, en ook momenteel heerst er weer een griep epidemie in de Alpen landen.

De wachtkamers van de lokale artsen zitten nokvol. Naast de welbekende skiblessures komen er bij de eerste hulp veel meldingen binnen van buikgriep. In Oostenrijkse Alpen kijken de doktoren er niet gek meer van op. De ene na de andere patiënt kan de praktijk weer verlaten met een flinke dosis medicijnen om zo snel mogelijk van de klachten af te zijn.

Een ziekte op vakantie is zeer vervelend, vaak heb je al betaald voor een skipas, is het materiaal al gehuurd en heb je je al een tijd lang verheugt om weer op de lange latten te staan. Zeker wanneer het mooi weer is zal de teleurstelling groter zijn gezien je het beste binnen kan blijven wanneer je ziek bent. Ook voor de terugreis heeft het grote nadelen, men is niet fit en dit kan tot gevaarlijke situaties op de weg leiden.

Wij adviseren onze bezoekers dan ook om de twee weken voor men richting de bergen vertrekt gezond te eten en eventueel ook vitaminepillen te gaan slikken. Blijf gedurende de vakantie ook vitaminepillen slikken! De kans op ziekte neemt hierdoor zeer sterk af en op deze manier kunt u zonder vervelende ziekteverschijnselen van uw vakantie genieten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in