Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Top 10 dranken die je alleen op wintersport drinkt

Wintersportredacteur

Ik ben verslaafd aan cola. Ja, echt waar. Maar zodra één voet de verse sneeuw van Oostenrijk aanraakt, ben ik deze verslaving direct kwijt. Ik val namelijk in mijn andere verslaving, het drinken van Almdudler. En bier. Mijn vraag aan jullie is dan ook; wat drinken jullie op de wintersport? Hieronder vind je de antwoorden die ik wel een beetje verwacht te krijgen…

1: Flying Hirsch

Sluipmoordenaars in de après-ski. Ze hebben geen geweer, nee ze worden geserveerd door de barman. Tijdens het drinken van dit drankje, voel je je lekker! Kiplekker, totdat je naar buiten stapt, dan komt de man met de hamer en slaat je met je harses tegen de planken. Tip: vier je thuis een keer een après-ski feestje? Dan mag dit shotje natuurlijk niet ontbreken. Bij drankdozijn kun je de kleine flesjes Jägermeister gemakkelijk online bestellen. Ook de Red Bull trouwens. Vul een aantal longdrinkglazen voor 1/3 met Red Bull. Plaats ze op een rijtje en zet de flesjes op de rand van de glazen, zoals op onderstaande foto. Nu kun je het domino effect uitproberen!

Flying Hirsch op de bar

2. Weißbier

Lekker voor net-na-het-skiën. Dat ‘hij’ dan voor je staat, smal van onder en breed van boven. Met je duim voor en vier vingers achter pak jij deze goud gele rakker stevig vast! Intens genieten, uitkijkend op het maagdelijk witte poedersneeuw wat een halve meter voor je ligt.

3. Almdudler

Mijn persoonlijke favoriet dus! Genieten hoor, in je middagpauze, om een uur of 13:00. Breek ik de dag met een Almdudler, patat, schnitzel, de zon en een hoop kleding en helmen op de tafel.

 

4. Spezi

Vond ik als kind geweldig! Cola en sinas door elkaar heen. Wauw! Het eerstvolgende slaapfeestje ging al de frisdrank door elkaar heen en sliepen wij pas 04:00u. Allemaal de schuld van dit drankje.

Lees ook: De 10 lekkerste drankjes op de piste en daarnaast

5. Skiwasser

Kinderen stil krijgen tijdens de lunch? Geef ze maar wat Skiwasser en je hoort ze niet meer. Vertel ze vooral niet dat het gewoon limonade is trouwens.

6. ‘Willie’ Schnaps

Met dit shotje sluit je de après-ski af en krijg je bij het toetje weer voorgeschoteld. Hoe graag je het misschien ook zou willen vermijden, dit drankje blijft jou de hele wintersport achtervolgen. Vorig jaar in Sölden stonden ze mij in de skiverhuur al op te wachten met dit toverdrankje! Leer het dus maar drinken. Met of zonder peer.

Ook interessant: hier drink je de lekkerste Schnaps van het Zillertal

7. Heisse Schoko mit Rum und Sahne

Het is -10℃ . Je stapt de après-ski in het eerste wat je moet doen is acclimatiseren. Je handen beginnen te tintelen als je te lang de warme chocomelbeker vasthoudt. Hèhè, je handen beginnen te ontdooien en langzamerhand denk je er over na om wat kleding over de barkruk te hangen.  Je komt weer tot leven, en dat allemaal door die Schoko mit Rum en een flinke portie slagroom.

Warme chocolademelk met slagroom

8. Jägertee

Kun je vergelijken met een Heisse Schoko. Het is ook een opwarmertje! Neem een paar goede slokken en je krijgt het flink heet van binnen! Thee voor echte jagers!

9. Kleiner Feigling

Ook wel de Oostenrijkse Flügel genoemd. Deze jongens zijn gemaakt om mee te nemen de berg op. Geen veldfles vol met drank meer nodig. Stop drie ‘Feiglingetjes’ in je binnenzak en je bent al lekker opgewarmd voor de après-ski. En voor de soepele bochten natuurlijk.

10. Glühwein

Waar de mannen direct beginnen aan een biertje grijpen de vrouwen richting de wijn. Eigenlijk net als in Nederland. Alleen is dit op wintersport natuurlijk de Glühwein. Met een alcoholpercentage van ongeveer 13% zorgt deze wijn ervoor dat wij mannen onze vrouwen opnieuw leren kennen. Terug in de tijd, toen de relatie nog pril was. Flirten, over en weer, je kent het wel. Glühwein tilt jouw vrouw weer de bar op!

Proost! Staat jouw favoriete wintersportdrankje er niet tussen? Laat dat ons dan weten via Facebook!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in