Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Tourismusverband Obertauern

Tauernrunde skitocht: een heel mooi rondje Obertauern

Wintersportredacteur

Hoe je Obertauern het best op ski’s kunt verkennen? Met de Tauernrunde natuurlijk! Een prachtige skitocht van 12 kilometer lang, die je in een paar uur meeneemt langs de mooiste plekjes in het skigebied. Perfect voor iedereen die hier voor het eerst naartoe gaat, maar ook leuk voor iedereen die hier al jaren komt. In dit artikel lees je alles over de Tauernrunde.

Tauernrunde: rondje obertauern.

Rondom Obertauern liggen 26 bergliften die samen 100 km aan pistes verbinden. Een ideale manier om een deel van die pistes te verkennen, is met de Tauernrunde. Een 12 km lange skitocht die je een rondje laat skiën door het skigebied. De Tauernrunde is op twee manieren te skiën: de rode route, met de klok mee, en de groene route, tegen de klok in.

Wintersport Obertauern Tauernrunde
© Tourismusverband Obertauern

Geen vaste startplaats

Net zoals met veel skitochten in de Alpen, heeft ook de Tauernrunde geen vaste start- en eindplaats. Waar je begint, eindig je ook. De skitocht duurt, afhankelijk van je snelheid en skiniveau een halve tot een hele skidag en wordt duidelijk aangegeven op de pisteborden. De Tauernrunde is prima te doen voor de gemiddelde skiër. Gevorderden kunnen de 12 km prima verlengen door een aantal extra pistes te skiën. Beide routes hebben dezelfde lengte, maar verschillen wel in het aantal hoogtemeters. De rode variant overbrugt er 4110 en de groene 4612.

Vergeet de Super 7 niet

Nadat je de rode én groene Tauernrunde hebt volbracht, staat je een volgende uitdaging te wachten. Je wilt thuis natuurlijk ook kunnen vertellen dat je alle zeven hoogstgelegen bergstations in het skigebied hebt bezocht. Tijdens de Tauernrunde kom je er al een aantal tegen, maar met deze tocht doe je ze allemaal aan. Je herkent de route aan de speciale bordjes onderweg. Het laagste bergstation is de Schaidbergbahn op 1970 meter hoogte en het hoogste bergstation is de Gamsleitenbahn op 2313 meter hoogte. Vergeet tussendoor niet van het uitzicht te genieten, dat is fantastisch!

De Bobby Runde en Mytrack voor kinderen

Dat Obertauern ook perfect is voor families met kinderen, bewijzen de Bobby Runde en Mytrack skitochten. Oftewel de Kindertauernrundes. De eerste is vooral geschikt voor de allerkleinsten. Deze makkelijke piste in het familieskipark neemt de kleintjes onderweg mee langs de spooktrein, het sprookjesbos en Bibo Bär. Met een beetje mazzel is sneeuwkonijn Bobby onderweg ook nog te spotten. Mytrack is geschikt voor kinderen met meer ervaring. Deze ronde neemt de kids mee langs een boardercross piste, funparks en speedtracks.

Wintersport in Obertauern

Obertauern is een uniek skigebied, net boven de Tauernpas. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit één van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in Oostenrijk is. Jaarlijks ligt hier gemiddeld 264 centimeter sneeuw en daar is de afgelopen 100 jaar maar weinig verandering in gekomen.

Het dorp ligt op 1665 meter hoogte. De meeste accommodaties liggen aan de piste en dus hoef nooit ver met je skimateriaal te slepen. Vaak ski je aan het eind van de dag helemaal terug tot aan de voordeur van je accommodatie. Naast de fantastische Tauernrunde heeft Obertauern nog meer hoogtepunten. Eén daarvan is de Gamsleiten II. Beter bekend als één van de steilste en meest uitdagende pistes in de Alpen (100% hellingsgraad). Wil je een iets minder steile, maar niet minder spannende uitdaging? Doe dan mee aan Gamsleiten Kriterium. Oftewel: schatzoeken in de sneeuw in het voorjaar. Leuk weetje voor fans van The Beatles: Obertauern heeft decor gestaan in de muziekfilm ‘Help’.

Nog meer skitochten

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie skitochten in de Alpen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in