Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

TIP: Königstour in Hochkönig

Wintersportredacteur

De Alpen kennen vele skitochten. Van de Sella Ronda tot de Weiße Ring en van de Skicircus Challenge tot de Königstour. Die laatste past zeker in dit rijtje thuis, maar is nog niet bij iedereen bekend. Je vindt deze ‘koninklijke’ skitocht in skigebied Hochkönig, onderdeel van de Ski amadé. In dit artikel lees je meer over deze uitdaging in Hochkönig.

De Königstour in skigebied Hochkönig

De Königstour is de skitocht door het hele skigebied Hochkönig. Van Maria Alm tot Mühlbach am Hochkönig én weer terug. Ski je naar Maria Alm toe, dan volg je de oranje route. Ski je richting Mühlbach, dan pak je de gele route. Als je deze tocht skiet, dan ski je 35 pistekilometers, overbrug je 7500 hoogtemeters en sta je op maar liefst 6 bergtoppen. En dat alles met een prachtig uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer. De nieuwe liften brengen je comfortabel naar boven, zodat je even kunt opladen voor je volgende afdaling.

De video hieronder geeft de complete route goed weer.

Het complete skigebied in 1 dag

De Königstour leidt je door het hele skigebied in slechts één dag. Je kunt vanaf elk dorp en elke piste starten met de tocht en in elke richting. Ski je eerst richting Maria Alm of pak je toch liever eerst de pistes richting Mühlbach? En aangezien alle pistes rood en blauw zijn, kun je deze tocht ook heel goed met (kleine) kinderen skiën. Mocht de Königstour toch te lang zijn voor één dag, dan splits je hem gewoon. De route staat aangegeven op de pistekaart, die je bij alle kassa’s van het gebied gratis kunt ophalen. Toch je kaart vergeten? Geen paniek, overal in het gebied staan overzichtsborden van het skigebied, waarop de Königstour ook wordt aangegeven.

Hochkönig
De Königstour staat met gele en oranje lijnen aangegeven op de pistekaart

Boek nu je skiles in Hochkönig extra voordelig!

Fotowaardige uitrustplekken

35 km skiën op één dag is best pittig, zeker voor de kleine wintersportertjes onder ons. Daarom vind je langs de hele route verschillende punten waar je even uit kunt rusten. Bijvoorbeeld bij de speciale photopoints waar je met je skipas een foto kunt laten maken. Maar er staan ook genoeg bankjes en stoelen in het skigebied waar je even bij kunt komen. Vaak met een prachtig uitzicht! Dus vergeet niet om je pauze af en toe even vast te leggen op een foto of video.

Wintersport in Hochkönig

Skigebied Hochkönig voelt voor mij persoonlijk altijd een beetje als thuis. Ik kom er al ruim 10 jaar met m’n familie en het verveelt nooit. De dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach hebben elk hun eigen karakter en bieden voor ieder wat wils. Het skigebied telt 120 km aan pistes, die allemaal uitzicht bieden op de huisberg Hochkönig. Met de komst van de nieuwe Natrunbahn is het gebied nog verder uitgebreid met de pistes in Maria Alm. Hochkönig heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe liften, met de nieuwe Gabühelbahn als hoogtepunt. Voor je pauze kun je terecht bij één van de vele gezellige berghutten.

coronamaatregelen ski amadé hochkönig
Met de nieuwe Gabühelbahn sta je binnen no time boven op de berg!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in